• Κοινωνία

    Καιρός: Έρχεται ζεστό Σαββατοκύριακο – Πτώση της θερμοκρασίας από τη Δευτέρα

    • NewsRoom
    ζέστη - zesti - kairos

    Ζέστη και ηλιοφάνεια (ΑΠΕ)


    Σημαντική άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία έως και το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

    Το Σάββατο 23/9, που αναμένεται να είναι η θερμότερη ημέρα, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 34 έως 36˚C σε πολλές περιοχές της χώρας.

    Μεταβολή του καιρού αναμένεται από τη Δευτέρα 25/9 με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή από την Τρίτη 26/9, τις βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα επηρεάσουν περιοχές της χώρας, και την ενίσχυση των ανέμων.

    Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Έρχονται καταιγίδες την Κυριακή

    Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Κυριακής στη χώρα μας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη.

    «Οργανώνεται μια κακοκαιρία προς την περιοχή της Ιταλίας, κατεβαίνει μια ψυχρή αέρια μάζα όπως σχηματίστηκε ο Daniel», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Μαρουσάκης.

    Η κακοκαιρία αναμένεται σε πρώτη φάση να επηρεάσει τη Δυτική Ελλάδα: «Μεγάλη προσοχή από το απόγευμα της Κυριακής σε Ήπειρο, Κέρκυρα. Θα έχουμε καταιγίδες με μεγάλα ύψη βροχής κατά διαστήματα»

    «Θα βλέπουμε μέρα με τη μέρα ποιες περιοχές θα επηρεάζονται», σημείωσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

    «Είναι πολύ δύσκολο μια κακοκαιρία στο μέλλον να θυμίζει κατά κάποιο τρόπο τον Daniel. Είπαμε πως θα εξετάσουμε τα νεότερα στοιχεία γιατί ακόμα είναι νωρίς απλά δώσαμε μια τάση ότι πράγματι φαίνεται μια κακοκαιρία έντονη. Δεν σημαίνει ότι για να δημιουργηθούν προβλήματα πρέπει να είναι μια κακοκαιρία Daniel. Αυτό που ήθελα να πως είναι πως μπροστά μας μετά από αυτό το κύμα ζέστης ακολουθεί μια κακοκαιρία, η οποία θέλει προσοχή. Σε καμία περίπτωση επιπέδου Daniel», τόνισε στη συνέχεια για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

    Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες

    ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-09-2023

    Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

    Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

    Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.

    ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23-09-2023

    Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.

    Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

    Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει σε πολλές περιοχές σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 3 με 5 βαθμούς.

    ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24-09-2023

    Στα δυτικά και βόρεια αραίες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις μεσημβρινές ώρες στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

    ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 25-09-2023

    Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια μέχρι τις μεσημβρινές ώρες οπότε θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές της.

    Διαβάστε επίσης:

    Καιρός: Ζέστη και άνεμοι έως 6 μποφόρ

    Πισπιρίγκου: Κληρονομική νόσος σκότωσε τα κορίτσια, σύμφωνα με την ιατροδικαστή

    Συνεχίζεται το έργο της αποκατάστασης των καταστροφών που προκάλεσαν οι πρόσφατες πλημμύρες



    ΣΧΟΛΙΑ