ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μεγάλες βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν το Σάββατο 31/08, κυρίως στις Σποράδες, στην Εύβοια και στην Πελοπόννησο. Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το μεγαλύτερο αθροιστικό ύψος υετού, έως τις 18:00 περίπου, καταγράφηκε στην Αλόννησο και ήταν ίσο με 59 χιλιοστά. Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 18:00 περίπου του Σαββάτου 31/08.

Στον χάρτη που ακολουθεί σημειώνονται οι ηλεκτρικές εκκενώσεις που κατέγραψε το όργανο Lightning Imager του δορυφόρου MTG-I1 από την αρχή του εικοσιτετράωρου έως τις 18:30 ώρα Ελλάδας. Όπως προκύπτει από αυτόν, καταγράφηκαν 53.892 εκκενώσεις, 21.492 εκ των οποίων πάνω από την ξηρά και 32.400 πάνω από τη θάλασσα. Διακρίνεται η έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα το μεσημέρι και απόγευμα επάνω από την Πελοπόννησο καθώς επίσης και η πρωινή δραστηριότητα στις Σποράδες η οποία συνοδεύτηκε με μεγάλα ύψη υετού.

Διαβάστε επίσης:
ΗΠΑ: Επτά νεκροί από ανατροπή ενός τουριστικού λεωφορείου στο Μισισίπι
Άδωνις Γεωργιάδης: Επιτυχής η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς-πνευμόνων στην Ελλάδα σε 52χρονη
Ερυθρά Θάλασσα: Ξεκινάει την Κυριακή η επιχείρηση ρυμούλκησης του δεξαμενόπλοιου Sounion
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μεξικό: Πώς οι αρχές εξουδετέρωσαν τον πιο καταζητούμενο αρχηγό καρτέλ
- ΗΠΑ: Νέα επίθεση κατά σκάφους στην Καραϊβική που μετέφερε ναρκωτικά
- Η Gilead θα εξαγοράσει την εταιρεία βιοτεχνολογίας Arcellx για έως 7,8 δισ. δολάρια
- Ερντογάν: Ο μοναδικός στόχος της Τουρκίας είναι να αυξήσει τον αριθμό των φίλων της
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.