• Κοινωνία

    Καπραβέλος: Μόνο εμβολιασμένοι στα νησιά (video)


    Την άποψη ότι μόνο εμβολιασμένοι θα έπρεπε να έχουν τη δυνατότητα να πηγαίνουν στα νησιά λόγω της νέας έξαρσης του κορονοϊού εξέφρασε ο καθηγητής Νίκος Καπραβέλος.

    Μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» του ΑΝΤ1, ο καθηγητής χαρακτήρισε «ανεπίτρεπτη» τη χαλάρωση στα νησιά, με αφορμή τη Μύκονο, ενώ εκτίμησε ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι «μονόδρομος», αν θέλουμε να σταματήσουμε το τέταρτο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας.

    Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο Νικόλαος Τζανάκης, ο οποίος χαρακτήρισε «ομαλή» και «αναμενόμενη» την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

    Ο καθηγητής ανέφερε ότι βάσει των προγνωστικών μοντέλων, το ευμενές σενάριο «ακόμα κι αν κάτσουμε όλοι στα σπίτια μας αρχές Αυγούστου» είναι στα 3.500 κρούσματα την ημέρα, ενώ προέβλεψε ότι, θα πάμε στις 300 εισαγωγές ημερησίως.

    Σημείωσε, πάντως ότι στις διασωληνώσεις, «σταθεροποιείται και δεν μειώνεται το νούμερο».

    Για τη Μύκονο, όπου το lockdown αίρεται τη Δεύτερα, επεσήμανε ότι, τα «50 κρούσματα σε 170.000 ανθρώπους δεν είναι πάρα πολλά» και εκτίμησε ότι μπορούν να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, αν εφαρμοστούν τα μέτρα προστασίας.

    Δείτε το βίντεο:

    Δείτε επίσης:

    Διαβάστε επίσης:

    Ανοίγει ξανά η Μύκονος – Άρση του lockdown τη Δευτέρα



    ΣΧΟΛΙΑ