• Κοινωνία

    Καλλιθέα: Εξιτήριο για τον 19χρονο που δέχθηκε μαχαιριές – Όλα όσα δήλωσε

    19χρονος καλλιθεα

    Ο 19χρονος που δέχθηκε 9 μαχαιριές στην Καλλιθέα.


    Εξιτήριο κατάφερε να πάρει από το νοσοκομείο ο 19χρονος, που μαχαιρώθηκε εννέα φορές από αγνώστους, όταν επιχείρησε να υπερασπιστεί τον φίλο του, στην περιοχή της Καλλιθέας. Ο 19χρονος νοσηλεύτηκε για 11 ημέρες στο νοσοκομείο, πριν μπορέσει να αναρρώσει, ώστε να φύγει.

    Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Star, ο άτυχος νέος περιέγραψε την περιπέτειά του: «Ήρθα πολύ κοντά στον θάνατο με αυτήν την περιπέτεια. Η αλήθεια είναι ότι κέρδισα και πολλά από αυτό. Το έκανα για να υπερασπιστώ τους φίλους μου. Είναι περίεργο πέντε στενά από το σπίτι σου να σου βγάζουν μαχαίρι. Πιστεύω ότι ο καθένας θα έπρεπε να είχε την ελευθερία να κυκλοφορεί άφοβα 12:30 η ώρα κοντά στο σπίτι του. Πώς γίνεται κάποιος να μου στερεί την ελευθερία; Πώς γίνεται αυτό;» αναρωτήθηκε ο 19χρονος.

    Ο 19χρονος ρωτήθηκε αν θα αντιδρούσε ξανά με τον ίδιο τρόπο και απάντησε θετικά, χωρίς κανένα δισταγμό.

    «Εννοείται, μην το πείτε στη μαμά μου, αλλά δεν μετάνιωσα ακριβώς γι’ αυτό που έγινε, γιατί η κατάληξη είναι, χάρη στο προσωπικό, να βγω ζωντανός από όλο αυτό». Ο 19χρονος αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι οι δράστες δεν έχουν συλληφθεί, εκφράζοντας την απογοήτευσή του. Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στις αστυνομικές δυνάμεις να τους εντοπίσουν και να τους συλλάβουν.  «Να νιώθω κι εγώ πιο ήσυχος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Υπενθυμίζεται ότι το σκηνικό έλαβε χώρα μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, 7 Ιουνίου, στη συμβολή των οδών Μαντζαγριωτάκη και Γρυπάρη στην Καλλιθέα.

    Εξιστορώντας τα γεγονότα, ο 19χρονος αποκάλυψε τις κινήσεις του ίδιου και των φίλων του εκείνο το βράδυ: «Γυρνάγαμε από ένα Ίντερνετ Καφέ που ήμουν με τους φίλους μου και τους συναντάμε αυτούς τους δύο στο δρόμο. Κάτι μας λένε, δεν δίνουμε σημασία. Δεν τους γνωρίζαμε, αυτοί αγριεύτηκαν μαζί μας για κάποιο λόγο και άρχισαν να μας πλησιάζουνε. Βγάλανε μαχαίρι, το οποίο εγώ αρχικά νόμιζα ότι ήταν κλειδί, μάλιστα, αλλά με το που έβγαλε το μαχαίρι, αμέσως η πρώτη μου σκέψη ήταν να ορμήσω να τον αρπάξω για να μην έχει χώρο να κινηθεί και χτυπήσει κανένας άλλος».



    ΣΧΟΛΙΑ