ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Προχωρά τις εργασίες το υπουργείο Υποδομών
Προχωρά ο έλεγχος των κτηρίων, που έχουν υποστεί ζημίες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας «Ιανός» τη 18η και 19η Σεπτεμβρίου 2020 στη Δυτική και Κεντρική Ελλάδα, παρά τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού, αλλά και βεβαίως με τη λήψη όλων των αναγκαίων προφυλάξεων για την υγεία των εργαζομένων και των πληγέντων, όπως τονίζει το υπουργείο Υποδομών.
Κλιμάκια συνολικά 300 μηχανικών της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.) και άλλων Διευθύνσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μετέβησαν στις πληγείσες περιοχές από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου και μέχρι την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, δηλαδή σε 5 μόνο ημέρες, έχουν ελέγξει συνολικά 4.201 κτήρια στις Περιφερειακές Ενότητες της Ζακύνθου, της Ιθάκης, της Καρδίτσας, της Κεφαλληνίας, της Κορινθίας, της Λάρισας και της Φθιώτιδας.
Στους 4.201 ελέγχους που έχουν ήδη γίνει, τα 3.837 κτήρια παρουσιάζουν ζημιές, τα 312 δεν έχουν υποστεί ζημιές και τα 52 ήταν κλειστά. Οι έλεγχοι αφορούν σε κατοικίες, σε επαγγελματικούς χώρους, σε ναούς, δημόσια κτήρια, καθώς και σε στάβλους, αποθήκες και λοιπούς χώρους.
Οι αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό από τους μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, και αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες.
Εκτός από τον άμεσο έλεγχο και την καταγραφή, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με δράσεις, όπως: την άμεση οικονομική ενίσχυση των πληγέντων με μία μόνο αίτηση στο gov.gr και τη λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου για την καλύτερη εξυπηρέτηση και ενημέρωσή τους, αλλά και των υπολοίπων μέτρων, που έχει λάβει, στέκεται έμπρακτα δίπλα στο πλευρό των πολιτών που έχουν πληγεί από τον «Ιανό».
Ακολουθεί ο πίνακας με τα λεπτομερή αποτελέσματα των μέχρι σήμερα ελέγχων.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- TRASTOR: Με ανώτατη τιμή διάθεσης τα 1,15 ευρώ/μετοχή η ΑΜΚ για την άντληση τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ
- Fitch: Επιβεβαίωσε το BBB της Ελλάδας με σταθερές προοπτικές
- Παναθηναϊκός: Προτάσεις υπάρχουν, αλλά ο Γιαννακόπουλος δεν πουλάει – Όλο το παρασκήνιο
- ΔΕΗ: Ανεβαίνει το επενδυτικό θερμόμετρο ενόψει της αύξησης – Συνωστισμός στα road shows του Στάσση σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.