• Κοινωνία

    Κακοκαιρία GAIA: Μήνυμα του 112 σε Ήπειρο και Κέρκυρα για επικίνδυνα φαινόμενα

    • NewsRoom
    Βροχές σε όλη την χώρα (Φωτο αρχείου)

    Φωτο αρχείου


    Πρόσκαιρα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην Ήπειρο από τη συνεχιζόμενη βροχόπτωση των τελευταίων ωρών. Τα περισσότερα αφορούν σε φερτά υλικά και πέτρες που καταλήγουν στο οδόστρωμα και εκδηλώνονται σε πολλές περιοχές όπως στα Τζουμέρκα, την Κόνιτσα και την Λάκκα Σουλίου.

    Από το πρωί του Σαββάτου η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου παρεμβαίνει με οκτώ μηχανήματα για την αποκατάσταση της βατότητας του οδικού δικτύου, σύμφωνα με το epiruspost.

    Το μεσημέρι του Σαββάτου (10/12) οι κάτοικοι της Ηπείρου και της Κέρκυρας έλαβαν μήνυμα από την υπηρεσία 112 της Πολιτικής Προστασίας, για περιορισμό των μετακινήσεων λόγω επικείμενων έντονων καιρικών φαινομένων.

     Μάλιστα, χωρίς ρεύμα έμειναν αρκετές περιοχές της Κέρκυρας όπως Άγιος Ματθαίος, Χαλικούνας, Άγιος Γεώργιος, Αργυράδες, Άγιοι Δέκα, Σιναράδες, Κουραμάδες, Καστελλάνοι Μέσης, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί, σύμφωνα με το corfutvnews.

    Επίσης λόγω των ισχυρών νοτιάδων έκλεισε η πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσας-Λευκίμμης, ενώ τα δρομολόγια προς Κέρκυρα διεξάγονται μόνο με κλειστού τύπου πλοία. Απαγορευτικό απόπλου έχει εκδοθεί και για την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο.

    Σημειώνεται ότι από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου και μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι η κακοκαιρία αναμένεται να ενταθεί, για αυτό και η Πολιτική Προστασία εφιστά την προσοχή όλων και ζητά από τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

    Διαβάστε επίσης

    Κακοκαιρία «GAIA»: Για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα προειδοποιεί η ΕΜΥ – Σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία



    ΣΧΟΛΙΑ