Κοινωνία

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Στις 10:00 το πρωί η έναρξη των υπηρεσιών στο Δημόσιο

  • NewsRoom


Με έκτακτο ωράριο θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα οι δημόσιες υπηρεσίες λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» που πλήττει τη χώρα.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική θα λειτουργήσουν ως εξής:

Βάσει των καιρικών δεδομένων, όπως εξελίσσονται μέχρι στιγμής και για την ασφάλεια των υπαλλήλων εκείνων που δεν μπορούν να παράσχουν εργασία εξ αποστάσεως και δεν κάνουν χρήση άδειας, διευκρινίζεται ότι η έναρξη λειτουργίας των Δημοσίων υπηρεσιών και αντιστοίχως η προσέλευση των υπαλλήλων αυτών για τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου ορίζεται στις 10 το πρωί.

Προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, διευκρινίζεται ότι τυχόν ραντεβού με Δημόσιες υπηρεσίες που έχουν προγραμματιστεί πριν τις 10 π.μ., δεν θα πραγματοποιηθούν και οι δημόσιες υπηρεσίες αυτές θα πρέπει να ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τους ενδιαφερομένους πολίτες σχετικά και να μεριμνήσουν άμεσα για τον επαναπρογραμματισμό νέου ραντεβού.

Τα ως άνω δεν τυγχάνουν εφαρμογής σε εκείνους τους υπαλλήλους τα καθήκοντα των οποίων συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Για τους υπαλλήλους αυτούς, αρμόδιοι να παρέχουν οδηγίες για τον τρόπο παροχής εργασίας είναι οι επικεφαλής των υπηρεσιών αιχμής, στην οποία ανήκουν οργανικά, ιδίως αρμόδιος επικεφαλής των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, νοσηλευτικών ιδρυμάτων κλπ.

Διαβάστε επίσης:

Υπ. Εσωτερικών: Πώς θα λειτουργήσει το Δημόσιο τη Δευτέρα λόγω της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα

Kακοκαιρία Μπάρμπαρα: Σύσταση για προσέλευση εργαζομένων στην εργασία μετά τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και ΛαύριοΣΧΟΛΙΑ