Χαράλαμπος Βουρλιώτης

Προς εξαφάνιση οδεύει η αθωωτική απόφαση για την εκμετάλλευση αλλοδαπών στα φραουλο-χώραφα της Μανωλάδας. Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης άσκησε αναίρεση υπερ του νόμου κατά της αθωωτικής απόφασης για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων που είχε οδηγήσει σε καταδικη της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Το Μάρτιο του 2017 η Ελλάδα είχε καταδικαστεί να αποζημιώσει με συνολικό ποσό που φτάνει τις 676.000 τους 42 αλλοδαπούς εργάτες της Μανωλάδας.

Μετά από παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου στον κ. Βουρλιώτη, ο τελευταίος αφού μελέτησε το παραπεμπτικό βούλευμα και τις αποφασεις του ελληνικού και ευρωπαϊκού δικαστηρίου, προχώρησε στην άσκηση αναίρεσης, κρίνοντας ότι υπάρχει εσφαλμένη ερμηνεία του νόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σκεπτικό του ο εισαγγελέας επισημαίνει ότι η εμπορία ανθρώπων πέρα από τον απεχθή χαρακτήρα της, επιφέρει βαριές ψυχικές και σωματικές βλάβες ιδίως σε εκείνα τα θύματα που η κοινωνική τους κατάσταση είναι ευάλωτη.

Κατά τον εισαγγελέα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών που αθώωσε τους κατηγορούμενους για εμπορία ανθρώπων υπέπεσε σε πλημμέλειες σε ότι αφορά την ερμηνεία της διάταξης.

Επιπλέον, στο έγκλημα αυτό κατά τον εισαγγελέα θα έπρεπε να είχαν αποδοθεί και ρατσιστικές διαστάσεις. Η αναίρεση δεν αλλάζει κάτι ως προς την ποινική μεταχείριση των εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Ωστόσο με την αναίρεση, στόχος είναι η αποκατάσταση της νομολογίας και κυρίως έναντι του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Για αυτή την υπόθεση, στις 30 Νοεμβρίου, διοργανώνεται κλειστή ημερίδα στο ΥΠΕΞ με τη συμμετοχή Ελλήνων δικαστών και εισαγγελέων, δικαστών από το εξωτερικό και του Έλληνα αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Λ.Α. Σισιλιάνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εγκρίθηκε το αίτημα εξέτασης της σορού Κατσίφα από Έλληνα ιατροδικαστή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις στη Folli Follie. Κλήθηκαν ως ύποπτοι για 2 κακουργήματα η οικογένεια Κουτσολιούτσου κι άλλοι 7

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέος σεισμός, 5,4 Ρίχτερ κοντά στη Ζάκυνθο, ταρακούνησε τη δυτική και τη νότια Ελλάδα

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here