• Κοινωνία

    Εισαγγελέας Αρείου Πάγου προς πυρόπληκτους στο Μάτι: «Ελάτε να σας εξηγήσω για την εισαγγελική έρευνα»


    Δεκαπέντε ημέρες μετά το σάλο που προκλήθηκε για την εισαγγελική έρευνα στο Μάτι, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στέλνει ανοιχτή πρόσκληση σε συγγενείς θυμάτων και πυρόπληκτους. Καλεί όσους αμφισβητούν τη θέλησή της να περαιωθεί τάχιστα η έρευνα, να της τηλεφωνήσουν για να κλείσουν ραντεβού για κατ’ ιδίαν συνάντηση μαζί της προκειμένου να τους πείσει για τα περί του αντιθέτου.

    Είχε προηγηθεί η προσέλευση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δικηγόρων που εκπροσωπούν παθόντες, οι οποίοι προφορικά ή εγγράφως είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για το ενδεχεμενο καθυστέρησης της απόδοσης ποινικών ευθυνών.

    Η κα Ξένη Δημητρίου, σε χθεσινή ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για δήθεν παρέμβασή της στην προκαταρκτική εξέταση, επιρρίπτοντας εμμέσως πλην σαφώς ευθύνες στα ΜΜΕ.

    Για την ιστορία πάντως, ουδέποτε αυτό το 15νθήρο (και κυρίως τις πρώτες ημέρες) η κα Δημητρίου δεν εξεδωσε ανακοίνωση διάψευσης στα όσα γράφτηκαν στο σύνολο του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου (ακόμα και στα κρατικά μέσα) για «πάγωμα» της έρευνας και καθυστέρηση στην απόδοση ποινικών ευθυνών, με αφορμή δική της παραγγελία για συσχέτιση της πειθαρχικής έρευνας της επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης (που θα ολοκληρωθεί το νωρίτερο σε 3 μήνες) με την εισαγγελική ποινική έρευνα που ήταν στο τελικό στάδιό της (λίγο πριν από την αποστολή κλησεων σε υπόπτους).

    Αντίθετα η κα Δημητρίου, την επομένη κιόλας της δημοσίευσης στο σύνολο του Τύπου του κινδύνου καθυστέρησης της έρευνας, έσπευσε με 3 διαφορετικά υπηρεσιακά έγγραφα να ανάψει το πράσινο φως για τη συνέχιση της προκαταρκτικής εξέτασης, από τον ίδιο εισαγγελέα που την άρχισε (Ηλ. Ζαγοραίος).

    Ο τελευταίος σε μεταγενέστερη δήλωσή του δεν διέψευσε τα δημοσιεύματα, επιλέγοντας να μιλήσει αόριστα για παρερμηνείες…

    Είναι απορίας άξιο, πάντως, αν από τις «παρερμηνείες» παραπλανήθηκε μέχρι και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ώστε να απαιτηθεί εσωτερική αλληλογραφία με τον υφιστάμενο της εισαγγελέα για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.

    Η ανακοίνωση της κα Δημητρίου:

    Χθες το μεσημέρι, λοιπόν, αναρτήθηκε στο σάιτ της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου η εξής ανακοίνωση (για την οποία φυσικά και οι διαπιστευμένοι δικαστικοί συντάκτες ουδέποτε ενημερώθηκαν αρμοδίως):

    «Μετά από όσα γράφτηκαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, περί δήθεν παρέμβασής μας, για την καθυστέρηση της περάτωσης της προκαταρκτικής ποινικής εξέτασης για την υπόθεση των πυρκαγιών της 23-7-2018 στην Ανατολική Αττική, την οποία μάλιστα εμείς διατάξαμε, ήδη από 24-7-2018,

    Καλούμε, όσους εκ των πληγέντων από τις πυρκαγιές, συγγενείς θυμάτων κλπ, διατηρούν αμφιβολίες για την ακλόνητη θέληση και απόλυτη στάση μας σχετικά με την άμεση περαίωση της προκαταρκτικής εξέτασης και την απόδοση των ποινικών ευθυνών, όπου υπάρχουν, να επικοινωνήσουν με το γραφείο μας στα τηλέφωνα 210 6419175 και 210 6419331, προκειμένου να κλείσουν συνάντηση μαζί μας, για ενημέρωσή τους.

    Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

    Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στον Άρειο Πάγο προσφεύγει ο Κούγιας για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρατείνεται ξανά ο «νόμος Παρασκευόπουλου» – Ελάχιστες αλλαγές παρά τον σάλο των αντιδράσεων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φρίκη στο Φλοίσβο: Βρέθηκε δεύτερο πτώμα μέσα σε λίγες ημέρες



    ΣΧΟΛΙΑ