• Κοινωνία

    Υπόθεση Λιγνάδη: Δεύτερη πειθαρχική αναφορά κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας

    Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας

    Αλέξης Κούγιας, ποινικολόγος/ΑΠΕ-ΜΠΕ


    Δεύτερη πειθαρχική αναφορά σε βάρος της 19ης ανακρίτριας που διερευνά τους 2 βιασμούς με δράστη τον Δημήτρη Λιγνάδη κατέθεσε σήμερα ο συνήγορος υπεράσπισης του σκηνοθέτη.

    Ο Αλέξης Κούγιας προσάπτει στην ανακρίτρια παράβαση καθήκοντος αποδίδοντας της παραλείψεις και παράνομες ενέργειες.

    «Η ανακρίτρια χειραγωγεί τους μάρτυρες, δεν εγκρίνει τα αιτήματα της υπεράσπισης και αποδέχεται μαρτυρίες αναξιόπιστων ανθρώπων», δήλωσε ο κ. Κούγιας.

    Η αναφορά κατατέθηκε στην αρεοπαγίτη επιθεωρήτρια του Πρωτοδικείου της Αθήνας, με τον Αλέξη Κούγια να προαναγγέλλει και μηνύσεις τόσο σε βάρος της ανακρίτρια όσο και σε βάρος των 2 εισαγγελέων που διενήργησαν την προκαταρκτική εξέταση.

    Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους εξαπέλυσε ξανά επίθεση σε μηνυτές και μάρτυρες που καταγγέλλουν τον Λιγνάδη για βιασμούς και συναναστροφές με ανήλικα αγόρια. Είπε μεταξύ άλλων:

    «Είναι μία υπόθεση που θα καταρρεύσει ως χάρτινος πύργος. Η δικογραφία αποτελείται από ασυνείδητους φερόμενους ως θύματα που αποκαλύπτουν δήθεν την αλήθεια. Αυτοί που καταγγέλλουν τον Λιγνάδη έχουν ανεβάσει χυδαίες φωτογραφίες με επιλογές σεξουαλικές που δεν μπορεί κανείς να φανταστεί. Αυτοί κρίθηκαν αξιόπιστοι μάρτυρες από την ανακρίτρια!».

    Για τον Δημήτρη Λιγνάδη ο δικηγόρος του επανέλαβε:

    «Είναι ένας αθώος άνθρωπος, ανεξάρτητα με τις σεξουαλικές επιλογές του. Η πράξη που κατηγορείται είναι πολύ σοβαρή. Όμως όταν κατηγορείς κάποιον με αυτό τον τρόπο είναι ποινικό αδίκημα. Και αυτοί, άνθρωποι με αδυναμίες είναι και πολλές φορές εξυπηρετούν και σκοπιμότητες πολιτικές και επιχειρηματικές. Στόχος είναι η Μενδώνη και το Ελληνικό, δεν είναι ο Λιγνάδης. Τελευταία τον εμφανίζουν να έχει υλικό πορνογραφίες χωρίς να υπάρχει στοιχείο στη δικογραφία. Ήδη έχει καταστραφεί ο άνθρωπος.»

    Διαβάστε επίσης:

    Υπόθεση Λιγνάδη: Νέες καταγγελίες από τον τρίτο μηνυτή – Τι λέει ο Αλέξης Κούγιας για τη νέα έρευνα στο σπίτι του σκηνοθέτη

    Αλέξης Κούγιας για υπόθεση Λιγνάδη: Απειλεί με μηνύσεις για τις αποκαλύψεις των επιστολών

    Κούγιας: «Κατεξευτελισμός των νομίμων διαδικασιών» – Προανήγγειλε νέα αναφορά σε Άρειο Πάγο και συνέντευξη Τύπου για Λιγνάδη



    ΣΧΟΛΙΑ