• Κοινωνία

    Υπόθεση καταγγελίας βιασμού 24χρονης: Εισαγγελέας προτείνει να πληρώσει η Γεωργία Μπίκα τα δικαστικά έξοδα

    • NewsRoom
    Γεωργία Μπίκα

    Γεωργία Μπίκα


    Η 24χρονη Γεωργία Μπίκα, η οποία κατήγγειλε στις αρχές του 2022 τον βιασμό της στη Θεσσαλονίκη, «απασχόλησε ψευδώς και με δόλο τις αρχές», φέρεται να καταλήγει η εισαγγελέας που εξέτασε την υπόθεση.

    Σύμφωνα μάλιστα με τον ΑΝΤ1, η εισαγγελέας προτείνει να πληρώσει η ίδια η Μπίκα και τα δικαστικά έξοδα της προσφυγής σε βάρος του καταγγελλόμενου 27χρονου, καθώς κρίνει ότι θα πρέπει να γίνει δεκτή η απαλλαγή του για την ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί.

    Από την κύρια ανάκριση δεν κατέστη άλλος κατηγορούμενος πλην του 27χρονου, για τον οποίο προτείνεται απαλλαγή του, αφού δεν στοιχειοθετήθηκε η αρχική καταγγελία της 24χρονης περί ομαδικού βιασμού.

    Μάρτυρες κατέθεσαν ότι είδαν την κοπέλα να επιστρέφει στο πάρτι, μετά την πρώτη αποχώρηση της, από το ξενοδοχείο και στη συνέχεια να ακολουθεί τον κατηγορούμενο οικειοθελώς.

    Η Γεωργία Μπίκα είχε καταγγείλει πως είχε πέσει θύμα βιασμού από τρεις άνδρες, μετά από πρωτοχρονιάτικο πάρτι σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Από τις τοξικολογικές εξετάσεις δεν προέκυψε χορήγηση ναρκωτικών ουσιών που επηρέασαν το νευρικό σύστημα της 24χρονης, ενώ και η κατανάλωση αλκοόλ ήταν σε χαμηλά επίπεδα.

    Κατά την εισαγγελική πρόταση που αριθμεί 60 σελίδες, οι ισχυρισμοί της καταγγέλλουσας κρίθηκαν ως ψευδείς.

    Διαβάστε επίσης:

    Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Την απαλλαγή του 27χρονου κατηγορούμενου προτείνει η εισαγγελέας



    ΣΧΟΛΙΑ