• Κοινωνία

    Υπόθεση δικογραφιών Κέρκυρας: Να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την προάσπιση των υπερασπιστικών δικαιωμάτων της κατηγορούμενης, ζητά ο δικηγόρος της

    • NewsRoom

    Νίκος Αγαπηνός. Δικηγόρος


    Την λήψη των κατάλληλων μέτρων για την προάσπιση των υπερασπιστικών της δικαιωμάτων ζητά από τις αρμόδιες αρχές, μέσω του δικηγόρου της,  η Μαρία Τατάκη, πρώην εισαγγελέας Πρωτοδικών Κέρκυρας, η οποία κατηγορήθηκε για την υπόθεση εξαφάνισης 1.000 δικογραφιών από το Δικαστικό Μέγαρο της Κέρκυρας.

    Η Δικηγορική Εταιρία «Ν. Τ. Αγαπηνός & Συνεργάτες», η οποία ανέλαβε την ποινική υπεράσπιση της κας Τατάκη, σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

    «Την ώρα και την στιγμή που η εντολέας μας Εισαγγελέας Μαρία Τατάκη αναμένει να κληθεί από τις αρμόδιες αρχές για να απολογηθεί, την ίδια στιγμή δημιουργείται σε βάρος της μια άκρως αρνητική περιρρέουσα ατμόσφαιρα από πληθώρα δημοσιευμάτων στον διαδικτυακό κυρίως χώρο που από τις ομοιότητες γραφής καταδεικνύεται ότι είναι προφανώς συντονισμένο. Στα εν λόγω δημοσιεύματα γίνεται επιλεκτικά διαρροή στοιχείων της απόρρητης δικογραφίας, σε συνδυασμό με πλήθος ανύπαρκτων πραγματικών δεδομένων που όλως τυχαίως όλα στο σύνολό τους είναι αρνητικά σε βάρος της εντολέως μας.

    Πρέπει να επισημανθεί ότι γίνεται αναφορά με βαρύγδουπους τίτλους για ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος κάτι που δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί, όπως δεν προκύπτει και κανένα στοιχείο χρηματισμού της εντολέως μας, όπως εμμέσως, αλλά σαφέστατα αφήνουν τα συγκεκριμένα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα να εννοηθεί.

    Η εντολέας μας το μόνο που ζητά τις πραγματικά δύσκολες αυτές στιγμές που διέρχεται είναι να απολογηθεί στον φυσικό της δικαστή, χωρίς  προηγουμένως να έχει δημιουργηθεί μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα άκρως αρνητική για την ίδια που θα την έχει οδηγήσει σε εκ των προτέρων καταδίκη και μάλιστα για αδικήματα που ουδέποτε έχει τελέσει. Η εντολέας μας ζητά από τις αρμόδιες αρχές να λάβουν όλα τα κατάλληλα μέτρα για την προάσπιση των ιερών υπερασπιστικών δικαιωμάτων που έχει με την ιδιότητα της κατηγορουμένης.

    Αθήνα 18-1-2021

    Η πληρεξούσια δικηγορική εταιρεία»



    ΣΧΟΛΙΑ