• Κοινωνία

    Σε φιλικό σπίτι της πρώην εισαγγελέα Κέρκυρας εντοπίστηκαν «1.000 χαμένες δικογραφίες» – «Σεβαστείτε το τεκμήριο αθωότητας», λέει ο δικηγόρος της

    • NewsRoom


    Μια απρόσμενη τροπή πήραν τα γεγονότα στην υπόθεση των «502 χαμένων δικογραφιών» από το Δικαστικό Μέγαρο της Κέρκυρας, καθώς τελικά εντοπίστηκαν…. 1.000 δικογραφίες σε φιλικό σπίτι της πρώην Εισαγγελέα Κέρκυρας.

    Η υπόθεση των «χαμένων δικογραφιών» είχε αποκαλυφθεί πριν από μερικούς μήνες από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας και είχε επιβεβαιωθεί από τη νέα διοίκηση της Εισαγγελίας, η οποία σε καταμέτρησή που είχε πραγματοποιήσει διαπίστωσε πως έλλειπαν 502 φάκελοι. Μάλιστα για το θέμα είχε διατάξει προκαταρκτική έρευνα η εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

    Τελικά, οι χαμένες δικογραφίες εντοπίστηκαν σε σπίτι στο χωριό του Κάτω Γαρούνα, στη δυτική ακτή της Κέρκυρας, περίπου 15 χιλιόμετρα από την πόλη, σε σπίτι μιας 43χρονης αρτοποιού, η οποία ήταν φίλη με πρώην Εισαγγελέα της Κέρκυρας. Η ίδια η δικαστική λειτουργός απέδωσε την μεταφορά των φακέλων (οι οποίοι τελικά ήταν 1000 και όχι 500) σε αβλεψία. Όπως υποστήριξε μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ, την περίοδο του 2017  χρειάστηκε να κάνει απεντόμωση στο σπίτι της, μεταφέροντας σε αυτό της φίλης της μια σειρά από πράγματα, μεταξύ των οποίων και τους φακέλους.

    Η Δικηγορική Εταιρία «Ν. Τ. Αγαπηνός & Συνεργάτες», η οποία ανέλαβε την ποινική υπεράσπιση της Εισαγγελέως Κέρκυρας αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση, δήλωσε τα εξής:

    «1. Υφίσταται εκκρεμής ποινική διαδικασία και τεκμήριο αθωότητας που πρέπει να γίνει σεβαστό από όλες τις πλευρές.

    2. Να σταματήσει η διασπορά ψευδών ειδήσεων και η δημοσιοποίηση αποσπασματικά στοιχείων της δικογραφίας, τα οποία θα πρέπει αυτεπαγγέλτως να διερευνηθεί πώς «άραγε» διαρρέουν στα Μέσα.

    3. Να αποφευχθεί πλήρως η ταυτοποίηση του προσώπου της κατηγορουμένης και κάθε γενικά προσωπικού δεδομένου της.

    4. Ειδικά δε πρόσωπα που έχουν θεσμικές ιδιότητες, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας και οιοσδήποτε άλλος κατέχων θεσμικό ή δικονομικό ρόλο στην υπόθεση, να τηρήσει την δεοντολογία του λειτουργήματός μας και να αποφεύγει τις δημόσιες τοποθετήσεις, ως έχει πλειστάκις στηλιτεύσει η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.»



    ΣΧΟΛΙΑ