ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Ellinikon Sports Park επισκέφθηκε το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στον χώρο όπου έχει χαραχθεί η υπερειδική διαδρομή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2026 και όπου αύριο, Πέμπτη, θα δοθεί η εκκίνηση του φετινού αγώνα.
Κατά την επίσκεψή του, ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να οδηγήσει ένα GR Yaris 2026 Aero Performance, με συνοδηγό τον Mads Østberg, εργοστασιακό οδηγό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ με τις Ford και Citroën. Παράλληλα, συνοδήγησε ένα πρωτοποριακό υδρογονοκίνητο Toyota GR Yaris, το οποίο αναδεικνύει την τεχνολογική διάσταση της διοργάνωσης και τη σύνδεσή της με τη βιώσιμη κινητικότητα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με συντελεστές και εργαζόμενους της διοργάνωσης, υπογραμμίζοντας τη σημασία του Ράλλυ Ακρόπολις για την προβολή της Ελλάδας, αλλά και τη μακρά ιστορική διαδρομή του θεσμού. Παράλληλα, στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της οδικής ασφάλειας και στην ανάγκη βελτίωσης της οδηγικής συμπεριφοράς στη χώρα.
Μιλώντας στην COSMOTE TV, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «καταπληκτικές» τις εντυπώσεις του από την πίστα, σημειώνοντας ότι είχε τη δυνατότητα τόσο να οδηγήσει όσο και να βρεθεί στη θέση του συνοδηγού. Αναφερόμενος στην επιλογή του Ελληνικού για τη διεξαγωγή της super special stage, επισήμανε ότι πρόκειται για έναν χώρο με ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να εγκαινιαστούν οι πρώτοι χώροι άθλησης και ψυχαγωγίας.
Όπως τόνισε, το Ελληνικό δεν αφορά μόνο τις κατοικίες ή τον πύργο που ήδη ξεχωρίζει στην περιοχή, αλλά και τη δημιουργία ενός μεγάλου πάρκου, ανοιχτού στους πολίτες, με χώρους αναψυχής και αθλητισμού. Εκτίμησε, επίσης, ότι όσοι βρεθούν αύριο στην υπερειδική διαδρομή θα εντυπωσιαστούν από το θέαμα.
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιστροφή και την παραμονή του Ράλλυ Ακρόπολις στο καλεντάρι του WRC, κάνοντας λόγο για έναν αγώνα με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για όσους μεγάλωσαν με αυτόν, αλλά και με μεγάλη διεθνή απήχηση.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην οδική ασφάλεια, στέλνοντας το μήνυμα ότι «τα γκάζια είναι για τις πίστες και όχι για τον δρόμο». Υπογράμμισε ότι η αλλαγή κουλτούρας στην οδηγική συμπεριφορά αποτελεί σημαντική εθνική κατάκτηση, ενώ συνέδεσε τη μείωση των θανάτων από τροχαία με τη διάσωση περισσότερων από 150 ζωών κάθε χρόνο.
Παρά την πρόοδο, σημείωσε ότι ο στόχος παραμένει η σύγκλιση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και ο περιορισμός του βαριού φόρου αίματος στην άσφαλτο. Εξέφρασε, τέλος, εμπιστοσύνη στη νέα γενιά, επισημαίνοντας ότι υιοθετεί σταδιακά πιο υπεύθυνες συνήθειες, όπως η αποφυγή κατανάλωσης αλκοόλ πριν από την οδήγηση.
Διαβάστε επίσης
Reuters: Υπέρ της πώλησης αμερικανικών κινητήρων για τα τουρκικά μαχητικά Kaan η κυβέρνηση Τραμπ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βρετανία: Στους 36,1 βαθμούς Kελσίου έφτασε το θερμόμετρο, νέο ρεκόρ θερμοκρασίας στη χώρα
- Παναθηναϊκός: Υπέγραψε τον πρώην σέντερ του Ολυμπιακού, Μουσταφά Φαλ, για 2+1 χρόνια
- Γιώργος Γεραπετρίτης: Νέα συνομιλία με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ για Λιβύη και Σινά
- 15 εκατ. ευρώ από το ΥΠΕΝ σε 9 νησιά για έργα κατά της λειψυδρίας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.