• Κοινωνία

    Υπόθεση Χρήστου Παππά: Φυλάκιση στην 52χρονη Ουκρανή

    Χρήστος Παππάς: Ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία στη Ουκρανή που τον φιλοξενούσε

    H 52χρονη Ουκρανή που έκρυβε στο σπίτι της τον Χρήστο Παππά


    Φυλάκιση 30 μηνών, εκ των οποίων οι 3 εκτιτέοι, είναι η τιμωρία της 52χρονης Ουκρανής για την υπόθαλψη του καταζητούμενου Χρήστου Παππά.

    Η συλληφθείσα καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές ωστόσο το δικαστήριο της έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση της και έτσι αφέθηκε ελεύθερη μέχρι να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

    Στην απολογία της η 52χρονη αρνήθηκε ότι ο Παππάς είχε βρει καταφύγιο στο σπίτι της τους τελευταίους 9 μήνες που οι αρχές τον έψαχναν.

    Απολογούμενη υποστήριξε: «Γνώριζα ότι αναζητείται. Έχω κοινωνική-φιλική σχέση μαζί του. Γνωριζόμαστε από το 2017 μέσω του κινήματος. Πήγαινα στις ομιλίες του, ήμουν οπαδός του ως προς τις ομιλίες. Είχε έρθει στο παρελθόν κάποιες φορές, ήξερε πού ήταν το σπίτι. Μετά την καταδίκη του ήταν η πρώτη φορά που με επισκεπτόταν. Ξαφνιάστηκα που τον είδα. Ήθελε να φάμε και μετά να φύγει. Δεν ρώτησα ούτε σκέφτηκα να ειδοποιήσω τις αρχές. Δεν περίμενα την επίσκεψη. Προφανώς κάποιος είδε τον άνθρωπο και ειδοποίησε τις αρχές. Ήθελε να τακτοποιήσει κάποια πράγματα που είχε σε μια βαλίτσα μαζί του.

    Πρόεδρος: Αν ειδοποιούσατε τις αρχές θα κινδυνεύατε;

    Κατηγορούμενη: Όχι, δεν το σκέφτηκα. Δεν το έκανα από φόβο αλλά από άγνοια. Ήρθε σπίτι, χτύπησε το κουδούνι, φορούσε μάσκα και καπέλο. Άνοιξα πρώτα και μετά είδα ποιος είναι.

    Πρόεδρος: Γιατί δεν ειδοποιήσατε τις αρχές;

    Κατηγορούμενη: Το τηλέφωνο ήταν πάνω στο τραπέζι, δεν ήθελα να με δει να καλώ την αστυνομία. Είμαι μοναχοπαίδι έχω μόνο τη μάνα μου, δεν θα μας έβαζα σε περιπέτεια. Ήταν έτοιμος να φάει και να φύγει. Ζήτησε να κάνει κάτι στον υπολογιστή, εγώ μαγείρεψα. Δεν μιλούσαμε στο μεσοδιάστημα.”

    Ο εισαγγελέας δεν πείστηκε από τον ισχυρισμό της κατηγορουμένης περί ξαφνικής επίσκεψης του φυγόποινου.

    Στην αγόρευση του τόνισε:

    “Τελέστηκε η υπόθαλψη εγκληματία. Ακόμα και εάν επρόκειτο για μικρό διάστημα. Η εισαγγελική έδρα δεν πείθεται από τον ισχυρισμό της εθιμοτυπικής επίσκεψης. Το αδίκημα τελέστηκε, η κατηγορούμενη ήξερε ότι του έχει επιβληθεί ποινή και του άνοιξε την πόρτα. Να κηρυχθεί ένοχη.”

    Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις αστυνομικών που διαβάστηκαν στο δικαστήριο, “άγνωστος τηλεφώνησε στην αστυνομία, στις 8 χθες το βράδυ και “έδωσε” την 52χρονη ότι “κρύβει στο σπίτι της τον Χρήστο Παππά της Χρυσής Αυγής”.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρήστος Παππάς: Ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία στη Ουκρανή που τον φιλοξενούσε

    Χειροπέδες και στον υπαρχηγό της ΧΑ: Ποια ήταν η γυναίκα που υπέθαλπε επί εννέα μήνες τον Χρ. Παππά

    Στον εισαγγελέα σήμερα ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής, για την εκτέλεση της ποινής του

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ