• Κοινωνία

    Υπόθεση αποφυλάκισης Φλώρου: Ενδείξεις εμπλοκής σε πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά για τουλάχιστον 15

    Φλώρος

    Άρης Φλώρος


    Τον Άρη Φλώρο και άλλα (τουλάχιστον) 14 πρόσωπα καλούν οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς ως ύποπτα για τις πλαστές ιατρικές γνωματεύσεις που «χάρισαν» μεγάλο ποσοστό αναπηρίας και την (προσωρινή) ελευθερία του τόσο στον γνωστό επιχειρηματία, όσο και σε έναν ισοβίτη, «μεγάλο» όνομα των φυλακών.   

    Οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς ολοκλήρωσαν την προκαταρκτική εξέταση και κατέληξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε ενδείξεις εμπλοκής στις «μαϊμού» πιστοποιήσεις αναπηρίας για τουλάχιστον δύο κρατούμενους. Οι κλήσεις για ανωμοτί εξηγήσεις απεστάλησαν ήδη σε περίπου 15 πρόσωπα, μεταξύ αυτών και ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της εταιρείας Energa.

    Μέσα στις επόμενες ημέρες, οι 15 εμπλεκόμενοι, θα διαβούν το εισαγγελικό κατώφλι με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων και αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να ενημερωθούν για τα εις βάρος τους στοιχεία και να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις τους.

    Η πόρτα της φυλακής άνοιξε τον περασμένο Αύγουστο για το νεαρό Αρη Φλώρο, καταδικασμένο σε πολυετείς ποινές κάθειρξης για την υπόθεση της EnergaHellas Power και την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου. Στον επιχειρηματία είχε αναγνωριστεί από το ΚΕΠΑ Νίκαιας ποσοστό αναπηρίας 70%, βάσει ιατρικών γνωματεύσεων δημόσιου νοσοκομείου αλλά και μιας ιδιωτικής κλινικής. Το δικαστικό συμβούλιο, βάσει αυτής της πιστοποίησης του ΚΕΠΑ, αποφάσισε την αποφυλάκιση του Αρη Φλώρου, βάσει των ευεργετικών  διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου.

    Ακολούθησε βροχή καταγγελιών, βάσει των οποίων οι ιατρικές βεβαιώσεις που πιστοποιούσαν στον επιχειρηματία βαριά ασθένεια ήταν πλαστές. Μέσα σε λίγες ημέρες, η δευτεροβάθμια υγειονομική επιτροπή επανεξέτασε το φάκελο του Φλώρου και «έριξε» το ποσοστό αναπηρίας του στο 50%. Ακολούθησε νέο δικαστικό συμβούλιο που  «εξαφάνισε» το βούλευμα αποφυλάκισης. Αρχές Σεπτεμβρίου, μετά από μόλις δύο εβδομάδες ελευθερίας, ο επιχειρηματίας επέστρεψε στη φυλακή.

    Οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, ψάχνοντας τα ιατρικά πιστοποιητικά της αποφυλάκισης Φλώρου, φέρονται να έπεσαν σε συγκοινωνούντα δοχεία, για ακόμα μία περίπτωση αποφυλάκισης λόγω αναπηρίας. Αυτής του πολύ γνωστού ισοβίτη. Δηλαδή τουλάχιστον ένα πρόσωπο ήταν κοινό στη διαδικασία έκδοσης των ιατρικών γνωματεύσεων και στις 2 περιπτώσεις.

    Και στον ισοβίτη είχε αναγνωριστεί από ΚΕΠΑ επαρχιακής πόλης, αναπηρία άνω του 67%, κάτι που οδήγησε στην πρόωρη αποφυλάκιση του. 

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αχιλλέας Φλώρος (Υπόθεση Energa): Σε πλειστηριασμό το σπίτι της Φιλοθέης για χρέη 2,5 εκατ. ευρώ 

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέες αποκαλύψεις για την αποφυλάκιση Φλώρου: Χρησιμοποίησαν τη γνωμάτευση από άλλον ασθενή που ονομαζόταν επίσης Αριστείδης Φλώρος!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πίσω στη φυλακή ο Άρης Φλώρος! Αναιρέθηκε το βούλευμα αποφυλάκισης του



    ΣΧΟΛΙΑ