• Κοινωνία

    ΗΠΑ: Τοποθέτησαν χάλκινο άγαλμα του Σατανά έξω από κυβερνητικό κτήριο στο Αρκάνσας

    • NewsRoom


    Ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις προκάλεσε στις Ηνωμένες Πολιτείες η απόφαση της Satanic Temple – μια οργάνωσης και εκκλησίας με σατανιστικές επιρροές που μάχεται κατά του Χριστιανισμού και των άλλων θρησκειών – να τοποθετήσει ένα χάλκινο άγαλμα του Baphomet, μιας κεντρική μορφή στον σύγχρονό σατανισμό, έξω από κυβερνητικό κτήριο στο Αρκάνσας.

    Το άγαλμα απεικονίζει ένα φτερωτό πλάσμα με κεφάλι τράγου και ονομάζεται Baphomet. Οι οπαδοί του Σατανά γιόρτασαν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος που τοποθετήθηκε έξω από το Little Rock. Οι Σατανιστές αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την κίνηση ως διαμαρτυρία για την τοποθέτηση μνημείου με τις Δέκα Εντολές που βρίσκεται στον ίδιο χώρο.

    Το χάλκινο άγαλμα του Baphomet θα εκτεθεί προσωρινά, ωστόσο οι Σατανιστές ζητούν να παραμείνει μόνιμα στο χώρο, επικαλούμενοι το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας που τους παρέχει το αμερικανικό σύνταγμα. Ειδάλλως, απαιτούν την απομάκρυνση και του μνημείου για των Δέκα Εντολών.

    Η τοποθέτηση του αγάλματος προκάλεσε διαμαρτυρίες από χριστιανούς ακτιβιστές, ενώ αντίδραση υπήρξε και από Ρεπουμπλικανό πολιτικό, που χαρακτήρισε την πράξη προσβλητική.



    ΣΧΟΛΙΑ