• Κοινωνία

    Οικογενειακή τραγωδία στην Κρήτη: Σοκάρει η αδελφή του 51χρονου μητροκτόνου

    • NewsRoom

    Φωτογραφία: creta24.gr


    Σοκ έχει προκαλέσει η οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν ένας 51χρονος άνδρας σκότωσε την 85χρονη μητέρα του με μαχαιριές και τραυμάτισε τη δίδυμη αδελφή του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του creta24, ο άνδρας αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ οι γείτονές του στην περιοχή Ατσαλένιο τον περιγράφουν ως έναν άνθρωπο που δεν δημιουργούσε προβλήματα. Όπως αναφέρουν ο άνδρας, που αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, πήγαινε τα σκουπίδια, ήταν ευγενικός με τους γείτονες που συναντούσε, ενώ κάποιες φορές έβαζε δυνατά μουσική σε ακατάλληλες ώρες.

    Ωστόσο το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με περίοικους, στο διαμέρισμα επικρατούσε ένταση, αφού οι φωνές του ακούγονταν στη γειτονιά. Ο 51χρονος ζούσε με τη μητέρα του στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου της οικογενειακής πολυκατοικίας, με την ηλικιωμένη να τον φροντίζει παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε και η ίδια.

    Έτσι όταν το μεσημέρι οι κάτοικοι της περιοχής άκουσαν φασαρία, από το διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου, όπου διαμένει η αδερφή του δράστη, δεν ανησύχησαν. Οι φωνές όμως σε δευτερόλεπτα μετατράπηκαν σε ουρλιαχτά.

    Όταν η 51χρονη ακούστηκε να φωνάζει «τι έκανες ρε Μάνο», όλοι κατάλαβαν ότι πρόκειται για κάτι σοβαρό και κάλεσαν την αστυνομία. Λίγα λεπτά αργότερα η 85χρονη φώναζε «αίματα».

    Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν στο σημείο, βρήκαν κλειδωμένη την εξώπορτα, χτύπησαν το θυροτηλέφωνο και εικάζεται πως τους άνοιξε η αδερφή του 51χρονου.

    Οι αστυνομικοί βρήκαν τις δύο γυναίκες μέσα σε μια λίμνη αίματος. Διασώστες του ΕΚΑΒ κατέβασαν την 85χρονη Μαρία Γ. με τη βοήθεια ενός καροτσιού, την μετέφεραν στο φορείο και την έβαλαν στο ασθενοφόρο. Ήταν ακόμα ζωντανή παρά τις 20 μαχαιριές που είχε δεχτεί από τον ίδιο της τον γιό.

    Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο οι γιατροί στα ΤΕΠ έδωσαν μάχη για να την σταθεροποιήσουν προκειμένου να μπει στο χειρουργείο. Η άτυχη γυναίκα δεν τα κατάφερε. Ήταν τέτοια τα χτυπήματα που είχε δεχτεί -έφερε τραύμα από μαχαίρι και στο μάτι- που δεν πρόλαβε καν να μπει στο χειρουργείο.

    Άλλες τόσες μαχαιριές έχει δεχτεί και η κόρη της. Η 51χρονη βγήκε περπατώντας με την βοήθεια των διασωστών από το σπίτι και μεταφέρθηκε και εκείνη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται στη χειρουργική κλινική.

    Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου νοσηλεύεται και ο 51χρονος δράστης, ο οποίος κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα ψυχοφαρμάκων, ενώ φέρεται να προσπάθησε και να αυτομαχαιρωθεί, έχοντας σημάδια στην αριστερή πλευρά του σώματός του, κάτω από το στήθος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όταν οι αστυνομικοί τον βρήκαν μέσα στο σπίτι φαινόταν χαμένος.

    Σύμφωνα με τα όσα είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της ΜΕΘ, Ανέστης Κιούλπαλης, εξετάζεται το ενδεχόμενο ο 51χρονος να κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα χαπιών.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ