• Κοινωνία

    Οι πρώτες δηλώσεις του χρηματιστή Βαγγέλη Χαρατσή που βγαίνει νικητής στη μάχη με τον κορονοϊό

    Beta ΑΧΕΠΕΥ 

    Βαγγέλης Χαρατσής. CEO Beta ΑΧΕΠΕΥ 


    «Δόξα τον Θεό, όλα πήγαν καλά. Άφησα το νοσοκομείο και είμαι πάλι στο σπίτι μου.» Η φωνή του Βαγγέλη Χαρατσή ακούγεται και πάλι στιβαρή και αισιόδοξη από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής.

    Ο «προσωπικός Γολγοθάς» του 58χρονου χρηματιστή και βασικού μετόχου της Beta Χρηματιστηριακής ξεκίνησε πριν από 17 ημέρες όταν και βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Από σήμερα το μεσημέρι και έχοντας συμπληρώσει ένα δύσκολο δεκαήμερο παραμονής του στο νοσοκομείο «Σωτηρία» βρίσκεται και πάλι στην οικογενειακή θαλπωρή του σπιτιού του.

    «Τέτοιες ώρες είναι που μαθαίνεις να εκτιμάς πράγματα που θεωρείς δεδομένα. Ακόμα και τα πιο απλά στοιχεία της καθημερινότητάς μας μπαίνουν στην πραγματική τους διάσταση… Σίγουρα οι καταστάσεις στο νοσοκομείο και η όλη περιπέτεια με τον κορονοϊό σε επηρεάζουν. Δεν μπορεί να γίνει και αλλιώς. Παρά ταύτα, εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι οι γιατροί αγωνίζονται σαν ήρωες. Διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να σώσουν τις ζωές τις δικές μας.»

    Η επιστροφή στο σπίτι για τον Βαγγέλη Χαρατσή υπόκειται ακόμα σε περιορισμούς, όπως ο ίδιος λέει: «Επειδή μου το γύρισε σε πνευμονία, θα πρέπει να είμαι απόλυτα προσεκτικός για άλλες 14 ημέρες. Περιμένω να μου δοθούν τα αποτελέσματα από τα οποία θα προκύψει ότι πλέον είμαι καθαρός από τον ιό. Αυτό φαίνεται να συμβεί καθώς τα τέσσερα τελευταία 24ωρα είμαι απύρετος. Παρά ταύτα η όλη καταπόνηση που έχει υποστεί ο οργανισμός μου θα χρειαστεί κάποιες μέρες ανάταξης μένοντας σε καραντίνα.»

    Ο Βαγγέλης Χαρατσής διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό μετά από ένα ταξίδι στο Λονδίνο που είχε κάνει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας συνοδευόμενος από τη σύζυγο και την κόρη του. Οι εξετάσεις των οποίων είναι απολύτως καθαρές.

    Μέτρησε άραγε η καλή φυσική κατάσταση του Βαγγέλη Χαρατσή, ο οποίος αθλείται συστηματικά και λαμβάνει μέρος σε επίπονους αθλητικούς αγώνες όπως είναι το τρίαθλο. «Σίγουρα ναι», λέει ο ίδιος και σπεύδει να προσθέσει: «Σε αντίθεση με άλλους ασθενείς που έχουν έντονα τα συμπτώματα της αναπνευστικής κακουχίας, εγώ δεν χρειάστηκε να πάρω ούτε μάσκα, ούτε οξυγόνο όλες αυτές τις ημέρες που έμεινα στο Σωτηρία. Εκτιμώ ότι αυτό είναι απόρροια των φυσικών μου αντοχών.»

    Ευάγγελος Χαρατσής- Επικεφαλής BETA ΑΧΕΠΕΥ

    Μέσα πλέον από τη καθημερινότητα του σπιτιού του, ο χρηματιστής θα παρακολουθεί πιο στενά τις εξελίξεις που διαδραματίζονται στο μέτωπο της οικονομίας και ειδικότερα του ελληνικού χρηματιστηρίου. «Νομίζω ότι στην παρούσα φάση κανένας δεν ενδιαφέρεται για οτιδήποτε άλλο πέρα από την εξέλιξη της μάστιγας του κορονοϊόυ. Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι αγορές και συνεπώς και η δική μας είναι δύσκολο να ανακάμψουν. Διότι σε αυτές τις ακραίες συνθήκες που ζει ο πλανήτης κανένας δεν είναι σε θέση να διακριβώσει τις επιπτώσεις που μένει να πιστοποιηθούν από τα ίδια τα γεγονότα. Με άλλα λόγια ο αδύναμος κρίκος των αγορών είναι ότι δεν γνωρίζουν το πού και πότε θα είναι το τέλος αυτής της μεγάλης δοκιμασίας.»

    Ευάγγελος Χαρατσής- Επικεφαλής BETA ΑΧΕΠΕΥ

    Λίγες ώρες μετά από την επιστροφή του στο σπίτι ο Βαγγέλης Χαρατσής ανάρτησε στο προσωπικό του λογαριασμό στα social media το συγκινητικό μήνυμά του προς όλους, αναφέροντας επί λέξη:

    «Μετά από 17 ημέρες μάχης με τον ιό από τις οποίες τις 10 τις πέρασα στο νοσοκομείο Σωτηρία βρίσκομαι και πάλι σπίτι. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα από τα βάθη της καρδιάς μου να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που με στηρίξατε με τα εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης που μου στείλατε.

    Μου δώσατε κουράγιο και με κάνατε να δακρύζω. Το ότι αισθάνεστε υγιείς και δυνατοί αυτή την στιγμή δεν σημαίνει ότι ο ιός αυτός δεν μπορεί να σας αγγίξει.

    Ακολουθήστε τις οδηγίες της απομόνωσης ώστε να απαλλαγούμε όσο γίνεται συντομότερα και με τις λιγότερες δυνατές απώλειες από αυτή την λαίλαπα».

    Ευάγγελος Χαρατσής- Επικεφαλής BETA ΑΧΕΠΕΥ
    Ευάγγελος Χαρατσής- Επικεφαλής BETA ΑΧΕΠΕΥ
    Ευάγγελος Χαρατσής- Επικεφαλής BETA ΑΧΕΠΕΥ
    Ευάγγελος Χαρατσής- Επικεφαλής BETA ΑΧΕΠΕΥ



    ΣΧΟΛΙΑ