• ΥΓΕΙΑ

    Κορονοϊός: 71 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, συνολικά 695

    • NewsRoom


    Στους 695 αυξήθηκαν τα επιβεβαιωμένα και καταγραμμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας. Το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 71 νέα κρούσματα, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Τσιόδρα 8-10.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί στη χώρα.

    Νοσηλεύονται 114 ασθενείς, ενώ 35 είναι διασωληνωμένοι από τους οποίους το 74% είχε υποκείμενη νόσο ενώ οι 29 έχουν πάρει εξιτήριο. Διεθνώς, σημείωσε το 50% των διασωληνωμένων αναρρώνει αλλά ακόμη δεν έχουμε δεδομένα στη χώρα μας.

    Συνολικά 17 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους,  14 άνδρες και 3 γυναίκες.

    Αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά της πανδημίας, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι δεν έχουμε καλά επιστημονικά δεδομένα και πολλές κρίσιμες λεπτομέρειες μας είναι άγνωστες, όπως αν γίνεται η μετάδοση από φορείς χωρίς συμπτώματα ή ποιος είναι ο ρόλος των παιδιών. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι για κάθε ένα ασθενή με συμπτώματα υπάρχει ένας ασθενής χωρίς συμπτώματα.

    Αγοράσαμε χρόνο

    “Αγοράσαμε χρόνο με τα έγκαιρα μέτρα για να ενισχύσουμε το σύστημα υγείας” σημείωσε ο κ. Τσιόδρας. “Η καμπύλη δεν έχει μειωθεί αλλά δεν έχει  αυξηθεί δραματικά και ελπίζουμε ότι και τα νέα μέτρα θα βοηθήσουν να μειωθεί κι άλλο”.

    Σχετικά με το πόσο γρήγορα θα πάρει θεραπεία κάποιος και πόσο αυτό βοηθά τη θετική έκβαση της ασθένειας, ο κ. Τσιόδρας, σημείωσε ότι τα επιστημονικά δεδομένα είναι λίγα και ακόμη διερευνάται. Δεν είναι δυνατό με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν μπορούμε να πούμε τι είναι καλύτερο, αλλά μπορούμε να πούμε ότι αν κάποιος είναι σοβαρά πρέπει να λάβει θεραπεία



    ΣΧΟΛΙΑ