• Κοινωνία

    Η Νάξος στις κορυφαίες τάσεις του κόσμου για βιώσιμο ταξίδι το 2023

    • NewsRoom
    Νάξος - Πορτάρα

    Νάξος – Πορτάρα


    «Ποδαρικό» διεθνών διακρίσεων έκαναν η Ελλάδα και η Νάξος μέσα από την πρώτη επίσημη λίστα που ανακοίνωσε η εφημερίδα NZ Herald σχετικά με τους προτεινόμενους προορισμούς του κόσμου για βιώσιμες ταξιδιωτικές εμπειρίες το 2023.

    Το δημοφιλές μέσο, με εκατομμύρια αναγνώστες σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, τοποθέτησε στην κορυφή της λίστας το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, που, όπως τονίζει, διαθέτει πλούσια ιστορία, ανεξάντλητη μυθολογία, φυσιολατρικές δραστηριότητες, αρχαίους ναούς και εντυπωσιακές εκκλησίες.

    Στις επόμενες θέσεις του καταλόγου βρίσκονται η Καναζάβα της Ιαπωνίας, το Κιργιστάν, η Μποτσουάνα, τα μονοπάτια αρχαίων λατομείων στο Περού, το Ουζμπεκιστάν, το Ομάν και το εθνικό πάρκο του Κορβοκάντο στην Κόστα Ρίκα.

    Σύμφωνα με την NZ Herald, έρευνες δείχνουν πως, μετά την πανδημία και υπό τη «σκιά» των κλιματικών αλλαγών, το 89% των Αυστραλών προτίθενται να επιλέξουν βιώσιμα ταξίδια για τις μελλοντικές διακοπές τους έναντι άλλων εναλλακτικών.

    Νάξος - Ελλάδα
    Νάξος

    «Το σύνολο των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών αφίξεων για το 2022 στη Νάξο εμφάνισε μία εντυπωσιακή αύξηση κατά 8,1% από Μάιο έως και Σεπτέμβριο σε σύγκριση με το 2019 και πάνω από 30% σε σχέση με το 2021, ενώ εξαιρετικά καλά κινήθηκε η επισκεψιμότητα πριν και μετά την περίοδο της τουριστικής αιχμής. Αφουγκραζόμαστε τις αλλαγές της διεθνούς ταξιδιωτικής βιομηχανίας και προσπαθούμε να συμβάλουμε στην επιμήκυνση της σεζόν και να διευρύνουμε το αφήγημά μας με εναλλακτικές μορφές τουρισμού και δραστηριότητες στη φύση», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Βαγγέλης Κατσαράς, σχετικά με τη νέα διάκριση, που εντάσσεται στο πλαίσιο των ενημερωτικών προσπαθειών του ΕΟΤ και του Δήμου.

    Διαβάστε επίσης:

    Καιρός: Συννεφιά και τοπικές βροχές

    Ένα επαναστατικό, νεανικό και παιγνιώδες κίνημα στο Μουσείο Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή



    ΣΧΟΛΙΑ