• Κοινωνία

  Γλυκά Νερά: Παραπομπή σε δίκη του πιλότου για τις δολοφονίες της Καρολάιν και του σκύλου τους

  Γλυκά Νερά

  Μπάμπης Αναγνωστόπουλος


  Η δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, θα αναβιώσει μέσα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, εντός των πρώτων μηνών του νέου χρόνου.

  Σήμερα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών δημοσίευσε το βούλευμα του, με το οποίο παραπέμπεται σε δίκη ο συζυγοκτόνος πιλότος.

  Όπως αναμενόταν, ομόφωνα οι δικαστές στέλνουν τον Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο στο εδώλιο να δικαστεί για δύο κακουργήματα: ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου. Επιπλέον, θα δικαστεί για δύο πλημμελήματα: ψευδή καταγγελία καθώς με τα όσα υποστήριξε στην αστυνομία περί ληστείας, κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση.

  Οι δικαστές υιοθέτησαν πλήρως την πρόταση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργου Νούλη.

  Βάσει των μαρτυρικών καταθέσεων, της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου και του αποδεικτικού υλικού, ο εισαγγελέας περιέγραφε στην πρόταση του για τη νύχτα της δολοφονίας:

  «Μετά και πολλοστή θερμή φιλονικία του ζεύγους ο κατηγορούμενος αποφάσισε να προχωρήσει στην εκτέλεση σχεδίου εξόντωσης της συζύγου του, που από καιρό καλλιεργούσε στην σκέψη του, με σκοπό να απαλλαγεί από την παρουσία της και να απομείνει μόνος με το παιδί τους. Το σχέδιο του αυτό αποτελούνταν από δύο μέρη, αφενός μεν τη φόνευση της Καρολάιν Κράουτς, αφετέρου δε την εμφάνιση του θανάτου της ως προϊόν εγκληματικής ενέργειας τρίτων αγνώστων δραστών προς αποφυγή των δικών του ποινικών ευθυνών».

  Ο εισαγγελέας περιγράφει πώς ο πιλότος, απόλυτα ψύχραιμος και αποφασισμένος, έβγαλε την κάρτα μνήμης από την κάμερα ασφαλείας, έσπασε το παράθυρο του πλυσταριού και πέταξε συρτάρια και πράγματα στο πάτωμα, για να στήσει το σκηνικό της εισβολής αδίστακτων ληστών. Όπως αναφέρεται στην πρόταση:

  «Αφού ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος της ‘σκηνογραφίας’ των χωρών του ισογείου του σπιτιού ο κατηγορούμενος περί ώρα 4:05 ανέβηκε στο υπνοδωμάτιο της μεζονέτας όπου κοιμόταν ανύποπτη η σύζυγος του. Απόλυτα ψύχραιμος αιφνιδίασε τον κοιμώμενο σε πρηνή θέση (μπρούμυτα) θύμα, το οποίο και ακινητοποίησε με το υπέρτερο σωματικό βάρος του. Με τη δύναμη των χεριών του πίεσε ισχυρά το κεφάλι της Κράουτς προς το μαξιλάρι με αποτέλεσμα την απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών αυτής (στόμα και ρουθούνια). Τούτο επέφερε σταδιακή δυσχέρεια στην αναπνοή της, αυτή στενάρος προσπάθησε να αντιδράσει, πλην όμως τούτο δεν κατέστη δυνατό. Η προσπάθεια αυτή του κατηγορουμένου να εξοντώσει την σύζυγό του διήρκεσε επί πεντάλεπτο και τελικώς το θύμα κατέληξε λόγω ασφυξίας περί ώρα 4:11. Και τούτο αφού κατά τη διάρκεια της δολοφονίας του δύο σε έντονο σωματικό και Ψυχικό στρες, με το θάνατο του να είναι όχι ακαριαίος αλλά αγωνιώδης».

  «Μετά τη θανάτωση της συζύγου του ο πάντα ψύχραιμος και αυτοκυριαρχούμενος κατηγορούμενος προχώρησε άμεσα στην υλοποίηση και του δευτέρου μέρους του εξαρχής προπαρασκευασμένου εγκληματικού του σχεδίου: Της δήθεν εισβολής ληστών στην οικία του, οι οποίοι και σκότωσαν την άτυχη σύζυγό του. Προς τούτο αυτός:

  1) την ώρα 4:20 φόνευσε δια απαγχονισμού τον οικόσιτο σκύλο ονόματι Ρόξι. Το άτυχο ζώο κρεμάστηκε από αυτόν με το λουρί του στα κάγκελα της εσωτερικής σκάλας μεταξύ ισογείου και πρώτου ορόφου. Η τέλεση του εγκλήματος αυτού στόχευε, τόσο στο να εμφανιστεί πειστικότερο το σενάριο της βιαιότητας των «φανταστικών» ληστών, οι οποίοι πλην της συζύγου του σκότωσαν και τον τετράποδο, όσο και να απομακρυνθούν οι τυχόν υποψίες από το πρόσωπο του κατηγορουμένου, αφού δεν θα ήταν πιθανό να θεωρηθεί ότι ο ίδιος το κακοποίησε

  2) Προέβη στην επιλεκτική αναστάτωση και του χώρου της κρεβατοκάμαρας, όπου σκότωσε το θύμα, με την αφαίρεση και τη ρίψη στο δάπεδο συρταριού κομοδίνου. Και τούτο προς διαμόρφωση εικόνας έρευνας και του ακριβούς σημείο του εγκλήματος

  3) μετακίνησε το κοιμώμενο στο ισόγειο μωρό του ζεύγους και το τοποθέτησε επάνω στο κρεβάτι του υπνοδωματίου, δίπλα στην άρτι δολοφονηθείσα από τον ίδιο μητέρα του. Και τούτο με σκοπό να προσδώσει ένα περαιτέρω δραματικό τόνο στο όλο σενάριο και να μεγεθύνει την αγριότητα των ανύπαρκτων ληστών

  4) Με τη χρήση σπάγγου και μονωτικής ταινίας έδεσε μόνος του μεταξύ τους τα χέρια του μπροστά και τα πόδια του, στη συνέχεια προσδέθηκε στις τάβλες του κρεβατιού στο δάπεδο του υπνοδωματίου. Περαιτέρω, περιτύλιξε το λαιμό του με μονωτική ταινία., Με την οποία κάλυψε το στόμα και τα μάτια του, ώστε να εμφανίσει ότι είχε ακινητοποιηθείτε από τους ληστές.

  5) Πριν από τον «αυτοπεριορισμό» του προέβη στην επιχείρηση σκοπίμως εσφαλμένων τηλεφωνικών κλήσεων σε αριθμούς παρόμοιος με αυτόν της άμεσης δράσης (1000 και 180). Και τούτο προκειμένου να γίνει πιστευτή η κατασκευή του ότι κατά την προσπάθεια επικοινωνίας του με την αστυνομική αρχή ήταν πράγματι δεμένος».

  Το δικαστικό συμβούλιο αποδόμησε τους ισχυρισμούς του Μπάμπη Αναγνωστοπούλου που ουσιαστικά υποστηρίζει ότι ο θάνατος της Καρολάιν ήταν ατύχημα.

  Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση που υιοθετήθηκε από το συμβούλιο:

  «Από τα στοιχεία σχηματίζεται απόλυτη βεβαιότητα σχετικά με την ένταση του ατιθασεύτου φρονήματος του κατηγορουμένου και της σκληρότητας και του ανάλγητου της προσωπικότητας του.

  Μεταξύ άλλων:

  Την από μέρους του ψυχρή και μεθοδική εξύφανση λεπτομερούς ψεύδους σεναρίου περί επιδρομής στον τόπο του εγκλήματος αγνώστων ληστών, οι οποίοι δήθεν διέπραξαν τα εγκλήματα στα οποία ο ίδιος προέβη, προς αποπροσανατολισμό των αστυνομικών και διωκτικών αρχών.

  Την υποκριτική και αμετανόητη στάση του μετά την ανθρωποκτονία που διέπραξε, καθώς αναζήτησε ψυχολογική στήριξη για την διαχείριση της προσποιητής θλίψης του από την απώλεια της συζύγου του.

  Η θρασύτητα και η έλλειψη μεταμέλειάς του, ως προκύπτει από την άνεση και την παρουσία και συμμετοχή του ως ‘τεθλιμμένου χώρου’ στις θρησκευτικές τελετές μνήμης της φονευθείσας από τον ίδιο συζύγου του.

  Ο κυνισμός και η φιλαυτία που επέδειξε ακόμη και μετά την ομολογία των πράξεών του καθώς επιχείρησε να δικαιολογήσει το ψευδές σκηνικό ληστείας που απεργάστηκε προς αποφυγή των ποινικών ευθυνών του ως προερχόμενο από το ενδιαφέρον του ‘η κόρη του να μεγαλώσει τουλάχιστον με τον πατέρα της’. Ήτοι ο ίδιος να απολαύσει την πατρότητα και την ανατροφή ενός παιδιού από το οποίο στέρησε από την βρεφική του ηλικία την μητέρα του, την οποία ούτε καν θα θυμάται!».

  Πλέον αναμένεται ο προσδιορισμός της δίκης, η αναμένεται να αρχίσει Φεβρουάριο ή Μάρτιο.

  Διαβάστε επίσης:

  Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Κόλαφος ο Εισαγγελέας για τον πιλότο

  Νικολούλη σε Μπάμπη Αναγνωστόπουλο: Μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνια, θα σου πω εγώ ποια ήταν η γυναίκα που αναζητούσες

  Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Βαφτίστηκε στην Αλόννησο η μικρή Λυδία  ΣΧΟΛΙΑ