• Κοινωνία

    Γιώργος Τράγκας: Τα πολυτελή ακίνητα, οι καταθέσεις και το… μυστήριο με τις 10 ράβδους χρυσού

    Γιώργος Τράγκας και Μαρία Καρρά

    Γιώργος Τράγκας και Μαρία Καρρά


    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι της αμύθητης περιουσίας του Γιώργου Τράγκα αλλά και της συζύγου του.

    Ο ετεροθαλής αδερφός του δημοσιογράφου μίλησε αποκλειστικά στο Mega αποκαλύπτοντας πως εδώ και δεκαπέντε χρόνια δεν είχε επαφές με τον δημοσιογράφο.

    Παράλληλα, έχουν εντοπιστεί και δύο θυρίδες με άγνωστο περιεχόμενο και τον Μάρτιο του 2013 ο Γιώργος Τράγκας επισκέφτηκε τράπεζα του Μονακό και έδωσε ράβδους χρυσού.

    Η τράπεζα δεν δέχεται όλες τις ράβδους, αλλά μόνο μερικά των οποίων η αξία υπολογίζεται στα 2.5 εκατομμύρια ευρώ.

    Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιώργος Τράγκας είχε ελεγχθεί και παλαιότερα σχετικά με τα δηλωθέντα περιουσιακά του στοιχεία και η υπόθεση είχε κλείσει με την επιβολή προστίμου.

    Τι δήλωσε ο ετεροθαλής αδερφός του Γιώργου Τράγκα

    Ο Νίκος Τράγκας μίλησε  για τα όσα λέγονται αναφορικά με την περιουσία του αδερφού του.

    Όπως λέει δεν διατηρούσε επαφές μαζί του από τότε που γνώρισε τη δεύτερη σύζυγό του, δεν ήξερε καν που έμενε.

    Ερωτηθείς για την τεράστια περιουσία του δημοσιογράφου δήλωσε πως δεν γνώριζε τίποτα και πως και ο ίδιος «έπεσε από τα σύννεφα» και συμπλήρωσε λέγοντας πως ο Φρέντυ Τράγκας καλά έκανε και την αποποιήθηκε.

    «Με τον αδερφό μου είχαμε τυπικές επαφές, στη γιορτή του καθενός και τα δύο τελευταία χρόνια, ούτε στις γιορτές» δήλωσε.

    Μυστήριο με τις 10 ράβδους χρυσού

    Σε ένα άλλο κομμάτι της τεράστιας περιουσίας του Γιώργου Τράγκα στρέφονται τωρα οι έρευνες των αρμοδίων Αρχών για τον έλεγχο Πόθεν Έσχες.

    Στο επίκεντρο μπαίνουν οι ράβδοι χρυσού αξίας 2,5 εκατ. ευρώ που φαίνεται να είχε στην κατοχή του ο εκλιπών καθώς και συνεργάτες και συγγενείς.

    Ο δημοσιογράφος που πέθανε τον περασμένο Δεκέμβριο από κορονοϊό είχε στην κατοχή του 17 πολυτελή ακίνητα σε όλο τον κόσμο αλλά και τις εν λόγω ράβδους χρυσού.

    Οι Αρχές ερευνούν τον τρόπο που απέκτησε ο Γιώργος Τράγκας τις ράβδους και εάν δεν αποδειχθεί η προέλευση τους, αυτές θα είναι οι πρώτες που θα κατασχεθούν, σύμφωνα με πληροφορίες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, είναι 10 και βρίσκονται σε θυρίδα.

    Σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, η περιοχή από την οποία θα μπορούσαν να προέρχονται οι ράβδοι χρυσού είναι κυρίως η Νότια Αμερική.

    Την ίδια ώρα οι αρχές διερευνούν:

    Από πού προέρχονται οι ράβδοι χρυσού;
    Γιατί δόθηκαν στον δημοσιογράφο;
    Πως έγινε η μεταβίβαση τους;
    Ποια παραστατικά υπάρχουν;
    Ο άνθρωπος που τις έδωσε στον Γ. Τράγκα πως τις προμηθεύτηκε;
    «Παγώνουν» τα περιουσιακά στοιχεία συνεργατών του
    Την ίδια στιγμή, στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνουν και συνεργάτες του Γιώργου Τράγκα με έλεγχο και πάγωμα και των δικών τους στοιχείων.

    Μεταξύ των ελεγχόμενων φέρεται να είναι και στενός συνεργάτης του ο οποίος επί χρόνια είχε υψηλόβαθμες θέσεις στις επιχειρήσεις του Γ. Τράγκα.

    Κύκλοι του συνεργάτη αυτού πάντως λένε πως ο ίδιος όχι μόνο δεν είναι εμπλεκόμενος αλλά μάλιστα του οφείλονται δεδουλευμένα.

    «Ήξερε πως υπήρχε μία σημαντική περιουσία του Γιώργου Τράγκα αλλά αυτά που αποκαλύπτονται ξεπερνούν κάθε φαντασία. Μάλιστα και στον ίδιο οφείλονται λεφτά από τον Γιώργο Τράγκα και μετά την κηδεία είχε έρθει σε επαφή με τον γιό του Γιώργου Τράγκα, Γιάννη, για να μεσολαβήσει ως κληρονόμος να εξοφληθεί το χρέος», αναφέρουν κύκλοι του συνεργάτη του Γιώργου Τράγκα.

    Πάντως οι συνεργάγτες του εκλιπόντος, μπροστα σε όλες αυτές τις αποκαλύψεις νιώθουν αδικημένοι και προβληματισμένοι από το πού έφτασε η κατάσταση.

    «Δεν γνωρίζω τίποτα για δέσμευση περιουσιακών μου στοιχείων. Δεν έχω καθόλου περιουσία, είμαι συνταξιούχος. Το μόνο που έχω είναι η σύνταξή μου, δεν έχω ούτε αυτοκίνητο, ούτε μαντήλι να κλάψω. Είχα συνεργαστεί με τον Γιώργο Τράγκα κατά το παρελθόν. Μάλιστα, είχα καταδικαστεί σε 8 χρόνια φυλάκισης, επειδή αυτές οι επιχειρήσεις είχαν πτωχεύσει για χρέη στο δημόσιο. Δεν είχα καμία πρόθεση να συμμετέχω σε διοικητικά συμβούλια και τέτοια. Εκείνος με πίεζε για να μπορέσει να υλοποιήσει τα επιχειρηματικά του σχέδια. Μπλεχτήκαμε και την πατήσαμε γιατί ήμασταν οι πρόθυμοι ηλίθιοι. Όσοι συνεργαζόμασταν με τον Γιώργο Τράγκα, δεν γνωρίζαμε ότι έχει δημιουργήσει τόσο μεγάλη περιουσία. Γνωρίζω ότι είχε πάρει αρκετά χρήματα από τις αγοραπωλησίες καναλιών στις οποίες συμμετείχε, αλλά και από τις μετεγγραφές που έκανε στα ραδιόφωνα», δήλωσαν συνεργάτες του Γιώργου Τράγκα.

    Οι συνεργάτες του Γιώργου Τράγκα περιμένουν τώρα να δικαιωθούν όπως λένε, αλλά και να σταματήσουν να είναι κάτω από το μεγεθυντικό φακό της δικαιοσύνης για κάτι που, όπως λένε, δεν έκαναν.

    Διαβάστε επίσης

    Γιώργος Τράγκας: Δεσμεύτηκε η περιουσία της συζύγου του



    ΣΧΟΛΙΑ