• Κοινωνία

    Συναγερμός στο Θριάσιο: Γιατρός βρέθηκε θετική στον ιό

    • NewsRoom


    Θετική βρέθηκε γυναίκα ιατρός στο Θριάσιο νοσοκομείο, σύμφωνα με πληροφορίες.

    Η εντατικολόγος, που εργάζεται στη ΜΕΘ του Θριασίου, δεν είχε συμπτώματα, αλλά αποφάσισε με δική της πρωτοβουλία να κάνει τεστ, το οποίο βγήκε θετικό.

    Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, έχει γίνει ιχνηλάτηση των επαφών της ιατρού και ήδη έχουν γίνει τεστ σε περίπου 40 συναδέλφους της, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται μέχρι το βράδυ.

    Η ίδια η εντατικολόγος είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν οι υπόλοιποι θα μπουν σε καραντίνα.

    Αργά το βράδυ αναμένονται και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων. Σύμφωνα, βέβαια, με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τους 40 υγειονομικούς που ήρθαν σε επαφή και τους ασθενείς.

    Συνολικά σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ 136 υγειονομικοί νοσούν και οι έξι είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ κάνει αναφορά και σε έναν νεκρό ο οποίος όμως δεν νόσησε στην εργασία του αλλά κόλλησε από την σύζυγό του.

    Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί την κυβέρνηση να κάνει εργαστηριακούς ελέγχους σε όλους τους υγειονομικούς που έρχονται σε επαφή ή έχουν ήπια συμπτώματα.

    Τέλος, αναφέρουν ότι το ευχάριστο είναι ότι οι 29 συνάδελφοί τους από το Νοσοκομείο Παπανικολάου, οι οποίοι είχαν έρθει σε επαφή με τους 4 νοσούντες συναδελφους είναι αρνητικοί, αν και όπως ανέφερε η σχετική είδηση, έχουν μπει κανονικά σε καραντίνα.



    ΣΧΟΛΙΑ