• Κοινωνία

    Τηλεοπτικές άδειες: Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπονται αμετάκλητα Νίκος Παππάς και Χρήστος Καλογρίτσας

    Νίκος Παππάς - Χρήστος Καλογρίτσας

    Νίκος Παππάς – Χρήστος Καλογρίτσας


    Το 4ο Ειδικό Δικαστήριο μετά τη μεταπολίτευση θα στηθεί για τον Νίκο Παππά.

    Ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ παραπέμφθηκε να δικαστεί για τον 1ο διαγωνισμό παρωδία με τις τηλεοπτικές άδειες, με σημερινό βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου.

    Ο Νίκος Παππάς θα δικαστεί για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος. Ένα αδίκημα με μικρή ποινική σημασία (φυλάκιση μέχρι 2 έτη) αλλά με μεγάλη ηθική και πολιτική απαξία.

    Συγκατηγορούμενος του κ. Παππά θα είναι ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας. Ο επίδοξος καναλάρχης που τελικά κατήγγειλε τον πρώην υπουργό, θα δικαστεί για συνέργεια στην παράβαση καθήκοντος.

    Το Δικαστικό Συμβούλιο υιοθέτησε την πρόταση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, κρίνοντας ότι ο τότε υπουργός πρέπει να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη για τα όσα του προσάπτει ο Καλογρίτσας: με προτροπή του πρώην υπουργού συμμετείχε στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και για να βρεθούν τα χρήματα, υπεγράφη εικονική σύμβαση με το λιβανέζικο όμιλο.

    «Η κυβέρνηση του  ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να αποκτήσει το δικό της κανάλι», έχει καταγγείλει ο εργολάβος.

    Με τον υπ’ αριθμόν 4 του 2022 βούλευμα, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τη δίκη. Η Βουλή θα κληρώσει τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου, οι οποίοι θα είναι δικαστές από τον Άρειο Πάγο και το  Συμβούλιο της Επικρατείας. Ο νόμος ορίζει ότι μέσα σε 40 μέρες μετά την κλήρωση, θα πρέπει να αρχίσει η δίκη.

    Ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας κατήγγειλε στη Βουλή και στη Δικαιοσύνη, ότι με την καθοδήγηση του Νίκου Παππά, πήρε 3 εκατ. ευρώ από τον κατασκευαστικό λιβανέζικο όμιλο  για να καταβάλει την εγγύηση του διαγωνισμού κι όταν αργότερα χάλασε η συμφωνία, δεν είχε χρήματα να πληρώσει την άδεια.

    Ο πρώην υπουργός αρνείται την κατηγορία.

    Διαβάστε επίσης:

    Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Ο εισαγγελέας ζητά ενοχή για βιασμό και κατάχρηση σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση

    Χανιά: 25 μηνών με τριετή αναστολή σε 47χρονο εργολάβο για τον ξυλοδαρμό 23χρονου αλλοδαπού εργάτη



    ΣΧΟΛΙΑ