• Κοινωνία

    Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Ο εισαγγελέας ζητά ενοχή για βιασμό και κατάχρηση σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση

    Ο προπονητής ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικης μαθήτριάς του

    Ο προπονητής ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικης μαθήτριάς του


    Την καταδίκη του 39χρονου προπονητή ιστιοπλοΐας για το βιασμό της τότε 12χρονης αθλήτριας του πρότεινε στους δικαστές ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

    Ήταν μία πρόταση που έκανε τους γονείς της κοπέλας να ξεσπάσουν σε κλάματα, όπως και την Σοφία Μπεκατώρου. Η ολυμπιονίκης μας ήταν εκείνη που έγινε η αφορμή για να καταγγείλει η 21χρονη αθλήτρια τον προπονητή της..

    Ο εισαγγελέας Χαράλαμπος  Μαστραντωνάκης μίλησε για χειραγώγηση της κοπέλας από τον προπονητή της  και τόνισε πως η μηνύτρια περιέγραψε με τη ίδια ακρίβεια τα  περιστατικά  σε αντίθεση με.τον προπονητή που στην απολογία του έπεσε σε αντιφάσεις.

    Όπως είπε στην αγόρευση του ο εισαγγελέας:

    «Ο κατηγορούμενος εκμεταλλεύτηκε  την ιδιότητα του και την εμπιστοσύνη που του είχαν οι γονείς της καταγγέλλουσας. Επιμελώς φρόντισε να χτίσει γερές σχέσεις με τους γονείς των παιδιών που ήταν στον όμιλο ,ειδικώς όμως έχτισε σχέσεις με τους γονείς της καταγγέλλουσας. Η κοπέλα, μη μπορώντας να ανεχθεί τη συμπεριφορά του βρήκε τη δύναμη στα 14 της πλέον να στα πει στους γονείς της οι οποίοι εμβρόντητοι απευθύνθηκαν στις αρχές χωρίς να προχωρήσει η υπόθεση φοβούμενοι τις επιπτώσεις που θα είχε μια τέτοια καταγγελία στο παιδί τους.

    Επτά χρόνια αργότερα μετά τη καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου βρήκε τη δύναμη και η ίδια να καταγγείλει στις αρμόδιες αρχές όσα είχε βιώσει και να πάρει η υπόθεση την πορεία της».

    Για τη μηνύτρια ο εισαγγελέας τόνισε:

    «Όσες φορές και να επανέλαβε μίλησε ακριβώς για ίδια πραγματικά περιστατικά χωρίς να πέσει σε καμία αντίφαση. Γεγονός που δείχνει ότι όλα όσα βίωσε δεν είναι προϊόν φαντασίας ή μυθοπλασίας αλλά πραγματικά περιστατικά που η ένταση τους σε αυτή τη τρυφερή ηλικία προκάλεσαν τραύματα στη ψυχή της που κανείς δεν ξέρει αν θα ξεπεράσει. Ο κατηγορούμενος τη θαύμαζε και την αγαπούσε εκδηλώνοντας αυτά τα συναισθήματα του χωρίς τη συναίνεση της παθούσας», κατέληξε ο εισαγγελέας προτείνοντας στους δικαστές και τους ενόρκους να κηρύξουν ένοχο για βιασμό και κατάχρηση σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση, ενώ ζήτησε την απαλλαγή του λόγω απορρόφησης του αδικήματος των γενετήσιων πράξεων από το αδίκημα της κατάχρησης σε ασέλγεια.

    Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης ενώ η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται σήμερα.

    Διαβάστε επίσης:

    Απολογία προπονητή ιστιοπλοΐας: Αρνείται τον βιασμό, αποδέχεται την αποπλάνηση της 12χρονης

    Χανιά: 25 μηνών με τριετή αναστολή σε 47χρονο εργολάβο για τον ξυλοδαρμό 23χρονου αλλοδαπού εργάτη



    ΣΧΟΛΙΑ