• Κοινωνία

    Τα τελευταία λόγια της πριγκίπισσας Νταϊάνα θυμάται ο πυροσβέστης Χαβιέρ Γκουρμελόν

    • NewsRoom


    Τα τελευταία λόγια της Πριγκίπισσας Νταϊάνα Σπένσερ αποκάλυψε, μιλώντας στην εφημερίδα Independent, ο Χαβιέρ Γκουρμελόν,  ο πυροσβέστης, που έτρεξε κοντά της το βράδυ του θανατηφόρου δυστυχήματος που έκοψε πρόωρα το νήμα της ζωής της.

    Αμέσως μετά το τρακάρισμα, στο τούνελ Ποντ ντ’ Αλμά, δυνάμεις της πυροσβεστικής, έσπευσαν στο σημείο, για να απεγκλωβίσουν την Νταϊάνα και τον σύντροφό της, Ντόντι Αλ Φαγέντ. Τόσο ο σύντροφος της Πριγκίπισσας της Ουαλίας, όσο και ο οδηγός της μοιραίας λιμουζίνας, Ανρί Πολ, ήταν νεκροί επί τόπου. Όχι όμως και η Νταϊάνα.

    Ο Χαβιέρ Γκουρμελόν έκανε τεχνητή αναπνοή στην Νταϊάνα και εκείνη ψέλλισε: «Θεέ μου, τι συνέβη;». Αυτά ήταν τα τελευταία της λόγια… O ίδιος αναφέρει ότι θεωρούσε βέβαιο ότι θα ζήσει, καθώς δεν είχε πουθενά αίματα παρά μόνο μια μικρή πληγή στο δεξί ώμο, ενώ ήταν ζωντανή και όταν μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο.

    Το τραγικό δυστύχημα, έγινε 22 χρόνια πριν,  αλλά τα ερωτήματα για το τι συνέβη στο μοιραίο τούνελ το βράδυ της 31ης Αυγούστου είναι πολλά και πιθανότατα δεν θα βρουν ποτέ απαντήσεις.

    Το μοιραίο τραύμα
    Ο Dr Richard Shepherd, ο οποίος γράφει βιβλίο για την πρώην πριγκίπισσα της Ουαλίας, τονίζει μάλιστα πως ο τραυματισμός της από το δυστύχημα ήταν «μικροσκοπικός», «σε λάθος σημείο», αλλά και εξαιρετικά «σπάνιος».

    «Η μητέρα του πρίγκιπα Ουίλιαμ και του Χάρι θα είχε εμφανιστεί απλά δύο μέρες αργότερα, με σπασμένα κόκκαλα και μελανιές εάν φορούσε τη ζώνη της», σημειώνει ο παθολόγος, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mirror.

    Μάλιστα, ο Dr Richard Shepherd επανεξέτασε τα αποδεικτικά στοιχεία και αμφισβήτησε κάθε θεωρία συνωμοσίας που αφορά το θάνατό της.

    «Το τραύμα της είναι πολύ σπάνιο. Δεν έχω δει σε όλη μου την καριέρα κάτι τέτοιο και δεν πιστεύω να δω ξανά. Ήταν ένας μικροσκοπικός τραυματισμός, αλλά στο λάθος σημείο» αναφέρει χαρακτηριστικά.



    ΣΧΟΛΙΑ