• City Stories

    Call me Diana: Το μιούζικαλ που θα σε κάνει να ερωτευτείς την πριγκίπισσα Νταϊάνα

    Νταϊάνα


    Τον Σεπτέμβριο θα κάνει τελικά πρεμιέρα, σε θεατρική σκηνή του Λονδίνου, το πολυσυζητημένο μιούζικαλ, με τίτλο «Call Me Diana», που είναι αφιερωμένο στην πριγκίπισσα που αγαπήθηκε από όλο τον κόσμο, την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

    Χρειάστηκαν χρόνια για να συγκεντρωθούν οι απαραίτητοι πόροι, ώστε το εν λόγω μιούζικαλ να γίνει πραγματικότητα, όμως τελικά αυτό επετεύχθη μέσω διαδικτύου (crowdsourcing). Έτσι, επενδυτές, συντελεστές και τεχνικοί ετοιμάζονται, τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, να παρουσιάσουν στο θεατρικό κοινό το μιούζικαλ, που περιγράφεται από τους δημιουργούς ως φόρος τιμής στην Νταϊάνα, πριγκίπισσα της Ουαλίας, πρώτη σύζυγο του πρίγκιπα Καρόλου, διαδόχου του βρετανικού θρόνου.

    Βασική προϋπόθεση, που έχει προσυμφωνηθεί, αποτελεί ότι το κείμενο και η πλοκή της παράτασης θα εκτυλίσσονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην υπάρχει καμία αναφορά στους γιους της Νταϊάνα, πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι. Υπενθυμίζεται ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, που ήταν μεγαλύτερος όταν η πριγκίπισσα βρήκε τραγικό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι, είχε δηλώσει ότι η απώλεια της μητέρας του ήταν ένας πόνος που όμοιός του δεν υπάρχει.

    Ταυτόχρονα, στο περιεχόμενο της πλοκής του μιούζικαλ δεν υπάρχει ρόλος, που να υποδύεται την βασίλισσα Ελισάβετ Β’.
    H αφίσα του μιούζικαλ Call Me Diana

    «Η Νταϊάνα, πριγκίπισσα της Ουαλίας, ήταν και εξακολουθεί να είναι ένα από τα μεγαλύτερα είδωλα της εποχής μας. Κανένα άλλο ανθρώπινο ον δεν είχε ποτέ τόσους θαυμαστές και ακόμα έχει, αν και έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια από τον θάνατό της. Η απίστευτη αγάπη για την ομορφιά που αντιπροσώπευε η πριγκίπισσα Νταϊάνα είναι ακόμα τόσο δυνατή όσο ποτέ, εκατομμύρια θαυμαστών της σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να εκφράζουν την αγάπη τους σε καθημερινή βάση.

    Το μιούζικαλ «Call Me Diana» είναι ένας ύμνος αυτής της ανεξίτηλης αγάπης. Δεν υπάρχει καμία αναφορά σε θεωρίες συνωμοσίας, η μουσική παράσταση είναι γραμμένη για να ενθουσιάσει κάθε θαυμαστή της Νταϊάνα», σημειώνεται στην περιγραφή του θεατρικού έργου.

    Σημειώνεται ότι ένας από τους βασικούς συντελεστές του μιούζικαλ είναι ο Μπράιαν Γουάτσον, ο οποίος έχει υποστηρίξει θεωρίες συνωμοσίας για τον θάνατο της Νταϊάνα. Όπως διευκρίνισε, ωστόσο, το σενάριο έχει γραφτεί με τέτοιο τρόπο, ώστε υπάρχει η μέριμνα να μην αναστατωθούν οι γιοι της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

    «Δεν θέλεις οι θεατές να φεύγουν κλαμένοι. Θέλεις να τους βλέπεις να είναι ερωτευμένοι με το είδωλο που έγινε η Νταϊάνα» ανέφερε ο Γουάτσον.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στο μιούζικαλ εμφανίζονται ως χαρακτήρες διάσημες προσωπικότητες, όπως ο Φρέντι Μέρκιουρι, εκλιπών τραγουδιστής των Queen, με τον οποίο είχε βγει για ποτό ντυμένη άντρας, και ο Βρετανός κωμικός, Κένι Έβερετ. Η μάχη της πριγκίπισσας Νταϊάνα με τη βουλιμία και η εκ βαθέων συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο του BBC, Μάρτιν Μπασίρ είναι μέρος του σεναρίου.

    Ο Μπράιαν Γουάτσον προσκάλεσε στην πρεμιέρα στο Leicester Square Theatre του Λονδίνου τους καλλιτέχνες φίλους της Νταϊάνα, Ροντ Στιούαρτ, Έλτον Τζον και Μπράιαν Μέι. «Πιστεύουμε ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα αξίζει ένα πραγματικό αφιέρωμα και αυτό είναι που έχουμε κάνει», τόνισε ο Μπράιαν Γουάτσον.



    ΣΧΟΛΙΑ