• Κοινωνία

    Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορούνται οι ληστές στο λόφο του Φιλοπάππου

    • NewsRoom


    Τη Δευτέρα το πρωί αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή οι τρεις συλληφθέντες (δύο Πακιστανοί και ένας Ιρακινός) για τη δολοφονία του 25χρονου στο λόφο του Φιλοπάππου, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

    Νωρίτερα σήμερα ο αρμόδιος εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και σύσταση συμμορίας.

    Οι δύο από τους τρεις αλλοδαπούς που συνελήφθησαν και ομολόγησαν είναι Πακιστανοί ηλικίας 17 και 28 ετών, ενώ ο τρίτος είναι 25χρονος Ιρακινός , ο οποίος παραδέχθηκε την παρουσία του στο σημείο.

    Η πτώση του 25χρονου φοιτητή είναι συνέπεια της ληστείας, είπε χαρακτηριστικά ο αξιωματικός τμήματος ανθρωποκτονιών Κώστας Χασιώτης. Ο υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ταξίαρχος Αθανάσιος Κοκκαλάκης επισήμανε ότι συνεργάστηκαν πολλές αστυνομικές υπηρεσίες για την εξιχνίαση της υπόθεσης , ενώ πρόσθεσε ότι υπήρχαν ισχυρές ενδείξεις θα προσπαθήσουν να διαφύγουν στο εξωτερικό.

    Σημειώνεται ότι οι δυο Πακιστανοί συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της Ειδομένης και ο Ιρακινός στο κέντρο της Αθήνας.

    Όπως προέκυψε από την εξέταση στο πτώμα του 25χρονου Νίκου, από το λαιμό του λείπουν οι αλυσίδες. Τα σημάδια φανερώνουν ότι είχε προηγηθεί βίαιη αρπαγή από το λαιμό του. Αυτό που εκτιμούν είναι οτι ο νεαρός κατά τη συμπλοκή προσπάθησε να τους αποφύγει και έπεσε από το βράχο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Το κατηγορητήριο, εκτός από τη ληστεία, συμπεριλαμβάνει και την ανθρωποκτονία, καθώς όπως λένε οι αστυνομικοί η πτώση και ο θάνατος του νεαρού ήταν συνέπεια των ενεργειών των δραστών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φιλοπάππου: Πώς έφτασε στον θάνατο ο 25χρονος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στον εισαγγελέα οι τρεις αλλοδαποί για ανθρωποκτονία από πρόθεση του 25χρονου στον λόφο Φιλοπάππου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φιλοπάππου: Συνελήφθησαν και ομολόγησαν οι τρεις δράστες της ληστείας και δολοφονίας του 25χρονου



    ΣΧΟΛΙΑ