• Κοινωνία

    Φωτιά στην Κορινθία: «Περάσαμε μια εφιαλτική νύχτα» (video)

    Φωτογραφία: ΑΠΕ/ΜΠΕ


    Εφιαλτικές στιγμές περνούν οι κάτοικοι στην Κορινθία, όπου η φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται, με τους πυροσβέστες να δίνουν ολονύχτια μάχη για την κατάσβεσή της, ενώ συνδράμουν και εναέρια Μέσα.

    Για την κατάσταση που επικρατεί μίλησαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης και ο πρόεδρος Ναυτικού Ομίλου Αλεποχωρίου, Κώστας Μπιμπίκος.

    Ο κ. Σταμούλης δήλωσε ότι «η κατάσταση είναι τραγική. Περάσαμε μια εφιαλτική νύχτα. Οι δυνατοί άνεμοι αναζωπύρωναν τις εστίες. Τα Μέγαρα δεν πιστεύω ότι κινδύνευσαν, αλλά η ευρύτερη περιοχή έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές».

    «Οι άνεμοι εξακολουθούν να είναι ισχυροί. Η φωτιά έφτασε στα 7-8χλμ. από τα Μέγαρα. Εξακολουθούν να υπάρχουν εστίες, αν δεν τεθούν υπό έλεγχο δεν μπορούμε να είμαστε ήσυχοι. Εκκενώσαμε σχεδόν όλες τις περιοχές, όλους τους οικισμούς που βρίσκονται εκτός πόλης», εξήγησε ο ίδιος.

    Από την πλευρά του, ο κ. Μπιμπίκος ανέφερε πως «είχαμε εντολή από το λιμεναρχείο να είμαστε σε ετοιμότητα σε περίπτωση που χρειαστεί να βοηθήσουμε. Ευτυχώς ο καιρός βοήθησε και δεν γύρισε η φωτιά προς το χωριό».

    «Ήρθαν στο λιμάνι ηλικιωμένοι εχτές και μαζί με τους εθελοντές βοηθήσαμε τον κόσμο να πάνε σε κάποια καταλύματα. Ήμασταν οργανωμένοι. Στο λιμάνι είμαστε μακριά από δάσος, αν γινόταν κάτι θα ήταν το πιο ασφαλές σημείο», τόνισε.

    «Περισσότερα από 20.000 στρέμματα έγιναν στάχτη»:

    Διαβάστε επίσης:

    Έκτακτη ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά για την εξέλιξη της φωτιάς στον Σχίνο Κορινθίας

    Φωτιά στην Κορινθία: Ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες

    Ισραήλ – Παλαιστίνη: Σε εφαρμογή η κατάπαυσης του πυρός – Με το δάκτυλο στην σκανδάλη δηλώνει η Χαμάς



    ΣΧΟΛΙΑ