• Κοινωνία

    Γάζα: Θρίλερ με τη Γερμανίδα Σάνι Λουκ – Είναι ζωντανή σε κρίσιμη κατάσταση λέει τώρα η μητέρα της

    • NewsRoom
    Η Σάνι Λουκ

    Η Σάνι Λουκ


    Η Σάνι Λουκ, η οποία έγινε ένα από τα πρόσωπα-σύμβολα της τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ, ενδέχεται να είναι τελικά ακόμη ζωντανή.

    Η νεαρή γυναίκα, η οποία βρισκόταν κατά τη διάρκεια της εισβολής των ανδρών της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ Nova Festival κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, είχε απαχθεί. Η μητέρα της την είχε αναγνωρίσει σε βίντεο στο οποίο οι άνδρες της Χαμάς εμφάνιζαν να περιφέρουν στο δρόμο της Γάζας ένα πτώμα, πάνω σε αυτοκίνητα.

    Ωστόσο, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει πλέον η μητέρα της  σε βίντεο που δημοσιεύθηκε στο διαδύκτιο,  η νεαρή κοπέλα φαίνεται πως τελικά είναι ζωντανή και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση εξαιτίας ενός τραυματισμού στο κεφάλι σε νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γαζάς.

    «Δεν ζητάμε, απαιτούμε από τη γερμανική κυβέρνηση να δράσει γρήγορα», είπε η μητέρα της σε μία δραματική έκκληση που απηύθυνε.

    « Είναι η απελπισμένη έκκλησή μου σε όλη τη Γερμανία»

    «Είμαι η μητέρα της απαχθείσας, Σάνι Λουκ. Τώρα έχουμε περισσότερες πληροφορίες ότι η Σάνι είναι ζωντανή, αλλά έχει σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Κάθε λεπτό είναι σημαντικό. Δεν ζητάμε, απαιτούμε από τη γερμανική κυβέρνηση να δράσει γρήγορα. Δεν πρέπει να αναλωθείτε σε ερωτήσεις περί δικαιοδοσίας. Πρέπει να δράσετε γρήγορα για πάρουμε τη Σάνι από τη Λωρίδα της Γάζας. Είναι η απελπισμένη έκκλησή μου σε όλη τη Γερμανία για να με βοηθήσουν να φέρω πίσω στο σπίτι τη Σάνι, υγιή», συμπλήρωσε.

    Σύμφωνα με όσα είπε στο Spiegel, Βίλφριντ Γκέρ, σύντροφος της θείας της Σάνι, της Όρλι Λουκ, ένας φίλος της νεαρής Γερμανίδας, έστειλε στην οικογένεια ένα μήνυμα και τους ενημέρωσε για την κατάσταση της νεαρής, ωστόσο δεν του επετράπη να την επισκεφτεί στο νοσοκομείο.

    «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι η Σάνι», είπε ο Γκερ. Σύμφωνα με τον ίδιο η Λουκ νοσηλεύεται στο Ινδονησιακό Νοσοκομείο στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

    «Το υπουργείο Εξωτερικών πρέπει να αναλάβει δράση. Πλέον κάθε μέρα μετράει», προσέθεσε.

    Διαβάστε επίσης

    Ισραήλ: Το Βερολίνο εξετάζει το ενδεχόμενο επαναπατρισμού Γερμανών

    Ερντογάν: Τι δουλειά έχει το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στο Ισραήλ;

    Τηλεφωνική επικοινωνία της Κ. Σακελλαροπούλου με τον Ισραηλινό ομόλογό της



    ΣΧΟΛΙΑ