• Διεθνής πολιτική

    Ισραήλ: Το Βερολίνο εξετάζει το ενδεχόμενο επαναπατρισμού Γερμανών

    • NewsRoom
    Όλαφ Σολτς, Καγκελάριος Γερμανίας

    Όλαφ Σολτς, Καγκελάριος Γερμανίας


    Η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο επαναπατρισμού Γερμανών πολιτών από το Ισραήλ με ειδικές πτήσεις, λόγω της στρατιωτικής σύγκρουσης στην περιοχή.

    «Πιέζουμε πολύ τις αεροπορικές εταιρίες», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, πληροφορία που επιβεβαιώθηκε και από τις εταιρίες Lufthansa και Condor.

    Όπως πολλές αεροπορικές εταιρίες, η Lufthansa έχει αναστείλει όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις της προς το Τελ Αβίβ έως και το Σάββατο, λόγω της επικίνδυνης κατάστασης ασφαλείας στο Ισραήλ, ενώ η Condor δεν είχε δρομολόγια για Ισραήλ.

    Και άλλες ευρωπαϊκές χώρες επαναπατρίζουν πολίτες τους από το Ισραήλ. Η εταιρία Swiss ανακοίνωσε ότι, μετά την έκτακτη σημερινή πτήση της, σχεδιάζει μία ακόμη για αύριο.

    Έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα ειδική τηλεφωνική γραμμή για κρατήσεις. Σύμφωνα με την ελβετική κυβέρνηση, περίπου 28.000 Ελβετοί βρίσκονται στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

    Η Αυστρία από την πλευρά της ετοιμάζεται να εκκενώσει τους πολίτες της, με στρατιωτικό αεροσκάφος Hercules το οποίο θα πραγματοποιήσει από αύριο και για πέντε ημέρες ειδικές πτήσεις από το Ισραήλ προς την Κύπρο.

    Μέχρι τώρα 200 Αυστριακοί έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να φύγουν από τη χώρα. Αντίστοιχες πτήσεις έχουν οργανώσει η Ουγγαρία, η Πορτογαλία και η Ισλανδία.

    Εν τω μεταξύ η ισραηλινή El Al συνεχίζει να πυκνώνει τα δρομολόγιά της, για να μεταφέρει Ισραηλινούς στην πατρίδα τους, καθώς η κυβέρνηση κάλεσε 300.000 εφέδρους σε επιστράτευση.

    Διαβάστε επίσης:

    Ερντογάν: Τι δουλειά έχει το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στο Ισραήλ;

    Η Χεζμπολάχ στόχευσε ισραηλινό άρμα μάχης με κατευθυνόμενο πύραυλο

    Χάος στο Ισραήλ: Μπαράζ ρουκετών από τη Χαμάς στο Ασκελόν – Συνεχείς βομβαρδισμοί στη Γάζα



    ΣΧΟΛΙΑ