• Κοινωνία

    Φωτιά στον Έβρο: Μήνυμα από το 112 στη Λευκίμμη

    • NewsRoom


    Μήνυμα από το 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στη Λευκίμμη, ώστε να είναι σε ετοιμότητα λόγω της φωτιάς που καίει εδώ και δύο εβδομάδες στον Έβρο.

    Το μήνυμα αναφέρει: «Ενεργοποίηση 112. Έβρος. Λευκίμμη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

    Σύμφωνα με το evros-news.gr, έχει καεί ήδη ένα μαντρί και η φωτιά κινείται προς το χωριό και το στρατόπεδο της 7ης Ταξιαρχίας.

    Από τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις κατάσβεσης, επίγειες και εναέριες, προσπαθώντας με συνεχόμενες ρίψεις νερού να αναχαιτίσουν τη φωτιά, η ένταση της οποίας διαφοροποιείται ανά διαστήματα.

    Στον Νομό, σύμφωνα με τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας υπάρχει και σήμερα πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, κατηγορίας 4.

    Οι ρίψεις νερού συνεχίζονται και σε αρκετά σημεία από τα οποία έχει περάσει ήδη η πύρινη λαίλαπα για την αποτροπή του κινδύνου αναζωπυρώσεων.

    Σημειώνεται ότι σήμερα στον Έβρο, για την κατάσβεση των δύο τελευταίων ενεργών μετώπων, επιχειρούν 582 πυροσβέστες με 122 οχήματα, 16 πεζοπόρα τμήματα, με τη συνδρομή από αέρος οκτώ αεροσκαφών και δύο ελικοπτέρων.

    Διαβάστε επίσης:

    Η 87η ΔΕΘ έρχεται με ένα πλούσιο και πολυδιάστατο πρόγραμμα εκδηλώσεων

    Φωτιά στην Αντίπαρο – Ξεκίνησε από όχημα και επεκτάθηκε σε παρακείμενη έκταση

    Καιρός: Έως 35 βαθμούς ο υδράργυρος και συννεφιά



    ΣΧΟΛΙΑ