• Κοινωνία

    Φωτιά στο Σχίνο Λουτρακίου: «Μείνετε μέσα» προτρέπουν οι ειδικοί για την Αθήνα

    • Newsroom

    Πυκνός καπνός από τη μεγάλη φωτιά που μαίνεται στην περιοχή Σχίνου Αλεποχωρίου όπως φαίνεται από την απέναντι πλευρά, από την Κόρινθο, Πέμπτη 20 Μαΐου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR


    Οι πυκνοί καπνοί από τη φωτιά που ξέσπασε χθες το βράδυ στο Σχίνο Λουτακίου, έγιναν ορατοί μέχρι την Ικαρία, ενώ είναι ορατός και από άλλα νησιά των Κυκλάδων.

    Τις τελευταίες ώρες, καθώς η μάχη της πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες συνεχίζεται, το λεκανοπέδιο της Αττικής καλύφθηκε από τον καπνό και τις στάχτες εξαιτίας των ισχυρών δυτικών -βορειοδυτικών ανέμων, σύμφωνα με το δελτίο καιρού meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

    Η ατμόσφαιρα στην Αττική αυτή την ώρα είναι αποπνικτική και οι ειδικοί προτρέπουν τους πολίτες ειδικά όσους  έχουν αναπνευστικά προβλήματα, να μείνουν στα σπίτια τους για λόγους ασφαλείας.

    Το Forecast Greece, σε έκτακτη ανακοίνωση στο Facebook καλεί τους κατοίκους σε αρκετές περιοχές να παραμείνουν σπίτι και να κλείσουν τα παράθυρα για να μην εισπνέουν τον καπνό.

    Συγκεκριμένα αναφέρει:

    «Λόγω των Β.δυτικών ανέμων ο καπνός τις επόμενες ώρες ίσως είναι πιο έντονος. Κλείστε τα παράθυρα στις περιοχές που βρίσκονται μέσα στο πλαίσιο. Από τους Αγίους Θεοδώρους, Κινέτα, Μέγαρα Σαλαμίνα, Αίγινα και σε όλη την Αττική. Το μέτωπο είναι μεγάλο. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν το πρωί. Ακολουθήστε μας και στην ομάδα μας»

     

    Διαβάστε ακόμα:

    Φωτιά στο Σχίνο Λουτρακίου: Εκκενώνονται επιπλέον οικισμοί, νέα μηνύματα από το 112 (upd)

    Μεγάλη φωτιά στο Σχίνο Λουτρακίου – Εκκενώθηκαν οικισμοί και μονές

    Λευκάδα: Φωτιά σε ιστιοφόρο σκάφος 15 μίλια, διασώθηκε ο μοναδικός επιβαίνων του σκάφους

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ