• Κοινωνία

    Φωτιά στο Σχίνο Λουτρακίου: Εκκενώνονται επιπλέον οικισμοί, νέα μηνύματα από το 112 (upd)

    • NewsRoom

    Καμένο σπίτι από την πυρκαγιά στην περιοχή Σχίνος Λουτρακίου.


    Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ σε δασική έκταση, στην περιοχή Σχίνο Λουτρακίου. Αυτή την ώρα κινείται προς τον οικισμό Μάζι, ο οποίος εκκενώθηκε χθες το βράδυ.

    Επίσης εκκενώθηκαν οι περιοχές Ανω Πευκενέα και Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβενίου και ορεινό Αλεποχωρίου.  Παράλληλα η Πολιτική Προστασία έθεσε και τις υγειονομικές υπηρεσίες σε επιφυλακή. Το SMS από το 112, ήχησε στα κινητά των κατοίκων των περιοχών, οι οποίοι έλαβαν οδηγίες να απομακρυνθούν από την περιοχή προς τα Μέγαρα.

    Λίγο αργότερα με δεύτερη ειδοποίηση από το 112 διατάχθηκε η εκκένωση και την ευρύτερης περιοχής του οικισμού Αιγειρούσες – Ντουράκος.

    «Λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας, καθώς και της ραγδαίας αύξησης της έντασης των ανέμων τις τελευταίες ώρες, όλοι οι πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Αιγειρούσες – Ντουράκος, καλούνται να απομακρυνθούν άμεσα μέσω του παραλιακού δρόμου με κατεύθυνση Αλεποχώρι – Μέγαρα για προληπτικούς λόγους. Επίσης, σημειώνεται ότι εστάλη και μήνυμα μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112 για την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών στην παραπάνω περιοχή», ανέφερε το δεύτερο μήνυμα.

    Η  Πολιτική Προστασία έθεσε σε επιφυλακή και τις υγειονομικές υπηρεσίες. ενώ πριν λίγη ώρα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από την Τροχαία στην περιοχή του Αλεποχωρίου.

    Ειδικότερα, η κυκλοφορία έχει διακοπεί:

    – Διασταύρωση Αλεποχωρίου, στο ρεύμα προς Σχίνο
    – Στο ύψος του 21ου χλμ επαρχιακής οδού Μεγάρων-Αλεποχωρίου προς Αλεποχώρι
    – Στην οδό Χρυσάνθεμων στην περιοχή Δελφίνια, ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάζι
    – Στην οδίο Αγίου Ηλία με κατεύθυνση προς την περιοχή Σωρα
    – Στην επαρχιακή οδό Μεγάρων – Αλεποχωρίου, περιοχή Πευκενέας
    – ΣΤην οδό Χανίων από το ύψος Αγίου Ιεροθέου, ρεύμα προς Χάνι, περιοχή Κρύα Βρύση
    – Στην οδό Μοράβα από το εθνικό σταδιο Μεγάρων προς περιοχή Καβελάρι

    Η κατάσταση λόγω του καπνού είναι δύσκολη για αυτό και νωρίτερα το πρωί, με εισήγηση της Πυροσβεστικής  οι κάτοικοι των σπιτιών στα νότια και δυτικά του Αλεποχωρίου, απομακρύνθηκαν από εκεί με δικά τους μέσα.

    Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

    Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες. Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι στο πύρινο μέτωπο επιχειρούσε αεροσκάφος τύπου Canadair, ενώ 6 ακόμα πυροσβεστικά αεροσκάφη βρίσκονται σε ετοιμότητα. Ωστόσο το έργο των πυροβεστών γίνεται δυσκολότερο εξαιτίας του πυκνού καπνού, καθώς η ορατότητα είναι πολύ περιορισμένη, ενώ πραγματοποιούνται με δυσκολία και οι αποπροσγειώσεις στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

    Πυκνός καπνός από τη μεγάλη φωτιά που μαίνεται στην περιοχή Σχίνου Αλεποχωρίου όπως φαίνεται από την απέναντι πλευρά, από την Κόρινθο, Πέμπτη 20 Μαΐου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR
    ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Βασίλης Ψωμάς
    Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, θα αναγκάσουν τους κατοίκους του Αλεποχωρίου, να περάσουν και αυτό το βράδυ στην παραλία και τα αυτοκίνητα τους.

    Η φωτιά που συνεχίζει να μαίνεται στην περιοχή, έχει ήδη κάψει μεγάλη έκταση του πυκνού δάσους.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Βασίλης Ψωμάς

    Οι επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, αναφέρουν ότι η φωτιά προκάλεσε ζημιές σε σπίτια της περιοχής, αλλά δεν έχουν ακόμα επίσημες αναφορές, καθώς τα περισσότερα από αυτά είναι εξοχικά και όχι μόνιμες κατοικίες, πράγμα που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες τους απουσιάζουν.

    Η φωτιά όμως προκάλεσε ζημιές και στο ηλεκτρικό δίκτυο, καθώς έχουν καεί κολόνες της ΔΕΗ και έχουν κοπεί καλώδια. Ωστόσο, στην περιοχή συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

    Το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης ενώ συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και εθελοντές πυροσβέστες.

    Υπενθυμίζεται ότι, από χθες το βράδυ, γίνεται διευρεύνηση των αιτιών που προκάλεσαν τη φωτιά, καθώς στον τόπο της πυρκαγιάς έχει μεταβεί με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

    Διαβάστε ακόμα:

    Μεγάλη φωτιά στο Σχίνο Λουτρακίου – Εκκενώθηκαν οικισμοί και μονές



    ΣΧΟΛΙΑ