• Κοινωνία

    Φονική επίθεση στο Παρίσι: Ψυχωτικό επεισόδιο υπέστη ο δράσης – «Άκουγε φωνές»

    • NewsRoom


    Σε ψυχωτικό επεισόδιο υποστηρίζει η γυναίκα του δράστη πως οφείλεται η φονική επίθεση που έκανε χθες, ο 45χρονος σύζυγός της σε αστυνομικό τμήμα του Παρισιού, στο οποίο εργαζόταν.

    Ο 45χρονος Μισέλ Αρπόν είχε ενταχθεί πριν από μία εβδομάδα στο τμήμα συλλογής πληροφοριών της αστυνομίας, ενώ χθες, επιτέθηκε και σκότωσε με μαχαίρι τρεις άνδρες και μία γυναίκα.

    Η γυναίκα του, Ιλχάμ, που συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα -αν και δεν της έχουν απαγγελθεί κατηγορίες- , είπε στην αστυνομία ότι ο άνδρας της στη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας, ξύπνησε ξαφνικά, άρχισε να μιλά ασυνάρτητα, έδειχνε ιδιαίτερα αναστατωμένος και «άκουγε φωνές».

    Ο Αρπόν αρχικά μαχαίρωσε με ένα κουζινομάχαιρο τρεις άνδρες, που βρίσκονταν στα γραφεία της υπηρεσίας του και σε μια σκάλα, σκότωσε μια διοικητική υπάλληλο.

    Κατόπιν, στον περίβολο, ένας αστυνομικός τον διέταξε να αφήσει το μαχαίρι και στη συνέχεια άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας τον δράστη με μια σφαίρα στο κεφάλι.

    Ο Αρπόν, ειδικός στους Η/Υ, πριν από 18 μήνες ασπάστηκε το Ισλάμ και σταμάτησε να μιλά σε γυναίκες συναδέλφους του στο γραφείο, αλλά οι αστυνομικοί, που ερεύνησαν χθες βράδυ το διαμέρισμά του σε προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας κοντά στο αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκωλ, δεν βρήκαν ενδείξεις ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί.

    Στελέχη συνδικάτων της αστυνομίας είπαν ότι ο Αρπόν ίσως είχε εμπλακεί σε κάποια διαμάχη στον εργασιακό του χώρο. Η γυναίκα του είπε στην ανάκριση ότι ο άνδρας της -κωφός κατά 70%- είχε προβλήματα με τους προϊσταμένους του κι ένιωθε ότι δεν εκτιμούν τη δουλειά του.

    Ο Αρπόν καταγόταν από τη Μαρτινίκα (γαλλικές Αντίλες) και εργαζόταν στο τμήμα συλλογής πληροφοριών της αστυνομίας.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ, ο δράστης δεν είχε δώσει δείγματα ανησυχητικής συμπεριφοράς πριν τη χθεσινή επίθεση, αντίθετα «ήταν πρότυπο υπαλλήλου».



    ΣΧΟΛΙΑ