• Κοινωνία

    Συναγερμός στο Παρίσι: Άνδρας επιτέθηκε σε αστυνομικό τμήμα με μαχαίρι – Τέσσερις νεκροί

    • NewsRoom


    Συναγερμός έχει σημάνει στο Παρίσι μετά από επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκαν αστυνομικοί μέσα σε αστυνομικό τμήμα.

    Για τέσσερις νεκρούς αστυνομικούς μιλούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, μετά την επίθεση αγνώστου με μαχαίρι στο αρχηγείο της γαλλικής αστυνομίας. Ο δράστης έπεσε επίσης νεκρός από τα πυρά αστυνομικού και  σύμφωνα με την Parisien, ήταν διοικητικός υπάλληλος της αστυνομίας.

    Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με γαλλικά Μέσα ενημέρωσης, συγκεχυμένος παραμένει ο αριθμός των τραυματιών. Το France 24 μεταδίδει ότι πέντε άτομα έχουν τραυματιστεί, με το ένα να φέρει σοβαρά τραύματα.

    Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης επιτέθηκε και τραυμάτισε έναν αστυνομικό, ο οποίος στη συνέχεια τον πυροβόλησε θανάσιμα, χωρίς ωστόσο να έχουν αποσαφηνιστεί οι λόγοι της επίθεσης.

    Tο πρώτο θύμα φέρεται ότι ήταν γυναίκα αστυνομικός. Το γαλλικό δίκτυο BFMTV αναφέρει ο δράστης ήταν κωφός και με νοητική στέρηση. Τα αίτια της επίθεσης «δείχνουν» εσωτερική διαμάχη.

    Η περιοχή γύρω από το αρχηγείο της αστυνομίας, στο ιστορικό κέντρο του Παρισιού, έχει αποκλειστεί, ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις, καθώς και 12 οχήματα της πυροσβεστικής.

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, βρέθηκε στις 14:30 τοπική ώρα (15:30 ώρα Ελλάδας) στο αρχηγείο της αστυνομίας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελιζέ, ο πρόεδρος της Γαλλίας ακύρωσε την απογευματινή του επίσκεψη στην πόλη Ροντέζ και πήγε στο σημείο της επίθεσης, για να δείξει την υποστήριξη και την αλληλεγγύη του στα μέλη της αστυνομίας.

    Στο αρχηγείο της αστυνομίας, βρέθηκαν και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ, καθώς και ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, o οποίος επρόκειτο να επισκεφθεί την Τουρκία για το προσφυγικό.



    ΣΧΟΛΙΑ