• Κοινωνία

    Φιάσκο η σύλληψη του «αεροπειρατή» στη Μύκονο (video)

    • NewsRoom
    αεροπειρατης λαθος μυκονος

    Μοχάμεντ Σαλέχ


    Τι δήλωσε μετά την απελευθέρωσή του ο «αεροπειρατής»

    Αφέθηκε ελεύθερος ο Λιβανέζος Μοχάμεντ Σαλέχ, που συνελήφθη στη Μύκονο ως ύποπτος για την αεροπειρατεία του 1985, αφού διαπιστώθηκε πως πρόκειται για απλή συνωνυμία.

    Ο άνδρας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, περιέγραψε τις συνθήκες κράτησής του από τις Αρχές.

    Τόνισε ότι προσπαθούσε να τους πείσει πως είναι δημοσιογράφος (εργάζεται στην εφημερίδα Αλ Σαρίφ) και ότι τον γνωρίζουν πολλοί αξιωματούχοι, αλλά παρέμενε κρατούμενος σε ένα υπόγειο μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, με την ενημέρωση από τις γερμανικές Αρχές, που έψαχνε να διασταυρώσει τα στοιχεία του.

    «Δεν ήξερα γιατί με κρατάνε. Πέρασα δύσκολα ψυχολογικά. Με κρατούσαν σε ένα υπόγειο. Η γυναίκα μου και τα παιδιά μου κατέρρευσαν. Στη Μύκονο μου έκαναν ανάκριση για 8 ώρες. Τους έλεγα ότι είμαι 40 χρόνια δημοσιογράφος. Με ξέρουν στη Βηρυτό πολιτικοί και αξιωματούχοι», είπε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος από τον Λίβανο και πρόσθεσε:

    «Στην Ελλάδα που είναι δημοκρατική χώρα και γεννήθηκε η Δημοκρατία, είναι δυνατόν επειδή το όνομα είναι το ίδιο να με κρατήσουν και να μου κάνουν έτσι εμένα; Να μπει ένας αθώος άνθρωπος στη φυλακή επειδή το όνομα μοιάζει με άλλο; Πού είμαστε; Μετά μου ζήτησαν συγγνώμη. Για ποιο πράγμα συγγνώμη;».

    Δείτε το βίντεο:



    ΣΧΟΛΙΑ