• Κοινωνία

    Επίθεση στον πρύτανη του ΟΠΑ: Προθεσμία να απολογηθούν έλαβαν οι 8 κατηγορούμενοι

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Δημήτρης Μπουραντώνης, Πρύτανης της ΑΣΟΕΕ


    Ενώπιον του ανακριτή βρέθηκαν σήμερα οι 8 νεαροί που κατηγορούνται για την τραμπούκικη επίθεση στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρη Μπουραντώνη, στις 29 Οκτωβρίου.

    Σε βάρος τους έχει ασκηθεί κακουργηματική ποινική δίωξη, καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία, ταυτοποιήθηκε ότι συμμετείχαν στην επίθεση.

    Οι 7 άνδρες και η 1 γυναίκα (και 6 εξ αυτών φοιτητές) φέρονται ότι είναι μεταξύ των νεαρών που εισέβαλαν στο γραφείο του πρύτανη και τον φωτογράφισαν, έχοντας περάσει στο λαιμό του μια ταμπέλα που έγραφε «αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

    Οι εισβολείς ειρωνεύονταν τον κ. Μπουραντώνη, λέγοντάς του «ευχαριστούμε τον πρύτανη που έδειξε την αλληλεγγύη του με τον δικό του, ξεχωριστό τρόπο».

    Το περιστατικό αποκαλύφθηκε από ανάρτηση φωτογραφίας σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου και η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών παρήγγειλε τότε στην Κρατική Ασφάλεια τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να διερευνηθεί η τέλεση αξιόποινων πράξεων.

    Μετά την ταυτοποίηση, κατά την αστυνομία, των 8, τους ασκήθηκε ποινική δίωξη και σήμερα όλοι πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή στις 8 Ιανουαρίου.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ. ΑΣ. κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή από κοινού με βία και απειλή βίας, δια παρανόμου κατακρατήσεως με σκοπό ανοχής πράξης, για την οποία ο παθών δεν έχει υποχρέωση, παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία από κοινού, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας από κοινού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας πραγμάτων, χρησιμευόντων στο κοινό όφελος από κοινού.

    Την ευθύνη της επίθεσης είχε αναλάβει η «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης».

    Διαβάστε ακόμη:

    Αμετανόητοι οι δράστες της διαπόμπευσης του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ: «Δεν πειράζει που ταράχτηκε και λίγο»

    Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Ντροπή για τη χώρα η διαπόμπευση του πρύτανη του ΟΠΑ, Δημήτρη Μπουραντώνη

    ΣτΕ: Απορρίφθηκαν οι προσφυγές αποφοίτων Λυκείου – Zητούσαν να ακυρωθούν υπουργικές αποφάσεις για τις πανελλήνιες

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ