• Κοινωνία

    ΣτΕ: Απορρίφθηκαν οι προσφυγές αποφοίτων Λυκείου – Zητούσαν να ακυρωθούν υπουργικές αποφάσεις για τις πανελλήνιες

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι προσφυγές αποφοίτων Λυκείου, με τις οποίες ζητούσαν να ακυρωθούν υπουργικές αποφάσεις για τις πανελλήνιες εξετάσεις (2020-2021).

    Η Ολομέλεια του ΣτΕ, στην τελευταία της συνεδρίαση για αυτή τη χρονιά, δημοσίευσε σήμερα 8 αποφάσεις (2770-2778/2020), απορρίπτοντας τις προσφυγές των αποφοίτων της Γ΄ τάξης του Λυκείου.

    Οι υποψήφιοι ζητούσαν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις της υπουργού Παιδείας για τον καθορισμό του αριθμού των εισακτέων σπουδαστών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και για την κύρωση των πινάκων εισαγομένων στα τμήματα και τις Σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

    Οι υποψήφιοι φοιτητές υποστήριζαν ότι οι προσβαλλόμενες υπουργικές αποφάσεις είναι αντίθετες στα άρθρα 4, 5 και 16 του Συντάγματος και κατά συνέπεια παράνομες.

    Διαβάστε ακόμη:

    Νέα κλαδική σύμβαση για τους εργαζόμενους σε επισιτισμό – τουρισμό

    Πολιτική κόντρα για τους εμβολιασμούς δεκάδων κυβερνητικών στελεχών και τις… selfies

    Σίλπα Γιαρλαγκάντα: Από τη φοιτητική εστία του Harvard, βρέθηκε ανάμεσα στις κορυφαίες σχεδιάστριες πολυτελών κοσμημάτων

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ