Κοινωνία

Αμετανόητοι οι δράστες της διαπόμπευσης του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ: «Δεν πειράζει που ταράχτηκε και λίγο»

  • NewsRoom

Δημήτρης Μπουραντώνης, Πρύτανης της ΑΣΟΕΕ


Δεν έχουν μετανιώσει για την πράξη διαπόμπευσης του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, δηλώνουν σε κείμενό τους στο athens.indymedia τα μέλη της ομάδας «Πρωτοβουλία Μαχητικής Αλληλεγγύης».

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από το κείμενο που εξέδωσαν, τα μέλη της ομάδας παραδέχονται ότι στόχος τους ήταν ο «εκφοβισμός, όχι μόνο του ιδίου, αλλά και των ομοίων του».

«Υπάγεται στη λογική “χτύπα έναν να φοβηθούν εκατό’’» συμπληρώνουν οι συντάκτες του κειμένου.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν, επίσης, ότι «η πρακτική αυτή δεν είναι ξένη στα επαναστικά κινήματα, ούτε χωρίς ιστορία. Ακριβώς επειδή έχει υψηλό πολιτικό συμβολισμό, αλλά και αντίκτυπο, είναι μια πρακτική που έχει γίνει κομμάτι της εμπειρίας του διεθνούς επαναστατικού κινήματος, είτε εντασσόταν στην ένοπλη πάλη, είτε όχι».

Oι συντάκτες του κειμένου εμφανίζονται αμετανόητοι ως προς την πράξη τους και δεν φαίνεται να έχουν καμία διάθεση συγγνώμης ή έστω αυτοκριτικής. Συμπληρώνουν, δε, ότι «κρίνουμε την επιλογή μας αυτή ορθή και δίκαια και την υπερασπιζόμαστε μέχρι κεραίας».

Δηλώνουν, μάλιστα, ότι «δε θεωρούμε ότι είναι βασανιστήριο και διαπόμπευση τα ελάχιστα δευτερόλεπτα εκφοβισμού και γελοιοποίησης ενός αστού γραφειοκράτη με θέση ευθύνης», εξηγώντας το σκεπτικό τους πίσω από την εικόνα του Δημήτρη Μπουραντώνη που σόκαρε.

Τα μέλη της ομάδας εμφανίζονται, ωστόσο, να αναγνωρίζουν ότι η εν λόγω εικόνα ξένισε αρκετούς. Σχετικά με αυτό, οι ίδιοι αναφέρουν πως «κατανοούμε ωστόσο ότι πολλοί άνθρωποι, μη εξικοιωμένοι μάλιστα με τους αγώνες, δυσκολεύτηκαν να αφομοιώσουν την εικόνα που αντίκρυσαν. Κατανοούμε ότι μπορεί να τους ξένισε, να τους φάνηκε υπερβολική, περιττή, να ερέθισε τα αντανακλαστικά ενσυναίσθησης τους. Δεν τους αδικούμε».

Και συνεχίζουν λέγοντας: «Εμείς κατανοούμε, λοιπόν, ότι η φωτογραφία είναι ίσως σοκαριστική, γιατί απεικονίζει έναν άνθρωπο που αγωνιά. Όμως, θα πρέπει να κατανοήσουν κι αυτοί ότι δεν είναι ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος», ενώ λίγες γραμμές παρακάτω γράφουν «ε, λοιπόν δεν πειράζει που ταράχτηκε και λίγο».

Διαβάστε ακόμη:

Κλείνει η ΑΣΟΕΕ μετά την επίθεση στον Πρύτανη

Σοκ από την επίθεση σε βάρος του πρύτανη του ΟΠΑ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Ντροπή για τη χώρα η διαπόμπευση του πρύτανη του ΟΠΑ, Δημήτρη Μπουραντώνη

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ