• Κοινωνία

    Η συγκλονιστική κατάθεση του αστυνομικού για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη – «Ήθελαν να με σκοτώσουν»


    «Ήθελαν να με σκοτώσουν και προσπάθησαν να μου αρπάξουν το υπηρεσιακό μου όπλο», υποστηρίζει στην κατάθεση που έδωσε σήμερα στην 13η ανακρίτρια ο 28χρονος ειδικός φρουρός που τραυματίστηκε σοβαρά στην άγρια επίθεση που δέχθηκε στη Νέα Σμύρνη, στις 9 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων.

    Ο άνδρας της ομάδας Δράση κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας λίγα 24ωρα μετά το εξιτήριο που πήρε από το νοσοκομείο.

    Ο 28χρονος υποστήριξε ότι ζει από θαύμα και οτι σώθηκε πως οι δράστες πίστευαν πως ήταν νεκρός και σταμάτησαν να τον χτυπούν. Σύμφωνα με πληροφορίες στην κατάθεσή του είπε: Η συγκλονιστική κατάθεση του αστυνομικού: «Ένιωσα κάποιον να με τραβάει, με έπιασε από το λαιμό και με έριξε κάτω. Το κράνος μου ήταν δεμένο αλλά το τράβηξαν και το έβγαλαν. Δέχτηκα καταιγισμό χτυπημάτων στο κεφάλι και στο σώμα. Διαπίστωσα ότι έλειπε εξοπλισμός όπως οι γεμιστήρες μου.

    Τους άκουγα να φωνάζουν: Σκοτώστε τον. Πάρτε του το όπλο. Θα πεθάνεις κ@λόμπατσε.

    Με το ένα χέρι προσπαθούσα να προστατεύσω το κεφάλι μου και με το άλλο κρατούσα σφιχτά το όπλο γιατί ήμουν πεπεισμένος ότι αν το πάρουν θα με σκοτώσουν.

    Ένιωσα ότι τελειώνω ότι φτάνει το τέλος μου και ότι δεν θα ξαναδώ την οικογένεια μου και τα αγαπημένα μου πρόσωπα.

    Δεν είμαι σε θέση να αναγνωρίσω άτομα από το πλήθος.

    Είχα βρεθεί σε επεισόδια και παλαιότερα. Όμως ήταν η πρώτη φορά που είδα ότι το πλήθος ήθελε να με σκοτώσει.

    Νιώθω ότι είμαι πολύ τυχερός και ότι γλύτωσα από θαύμα. Σταμάτησαν να με χτυπούν γιατί νόμιζαν ότι είχα πεθάνει».

    Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Θανάση Πλεύρη, δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει τους δράστες, θυμάται όμως κάθε δευτερόλεπτο και κάθε απειλή που δέχθηκε από τους κουκουλοφόρους που τον έριξαν από το μηχανάκι και για 2,5 λεπτά τον χτυπούσαν με πόδια, χέρια, σιδηρόβεργες και πέτρες.

    «Από την κατάθεση θα ενισχυθεί το κατηγορητήριο», δήλωσε ο κ. Πλεύρης. «Από τα στοιχεία και από αυτά που άκουσε είναι σαφές ότι όσοι βρέθηκαν εκεί ήθελαν να σκοτώσουν. Του έβγαλαν το κράνος, ήθελαν να του πάρουν το όπλο και άκουσε που έλεγαν ‘σκοτώστε τον, τελειώστε τον’. Από θαύμα ζει και ζητεί οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν. Ξέρει ότι οι συνάδελφοί του έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν. Το μείζον είναι να βρεθούν τα άτομα αυτά. Είναι ορθές οι κατηγορίες, δεν ήθελαν να χτυπήσουν αλλά να σκοτώσουν».

    Η δικηγόρος του 28χρονου Εβίτα Βαρελά δήλωσε ότι το σωματείο των ειδικών φρουρών συμπαρίσταται στο θύμα: «Έχουμε αναλάβει την υποστήριξη της κατηγορίας, πρόκειται για δολοφονική επίθεση».

    Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του ειδικού φρουρού κατηγορούνται και προφυλακίστηκαν 3 άτομα.

    Διαβάστε επίσης:

    Επίθεση στη Νέα Σμύρνη: Τι λένε οι μάρτυρες του Ελληνοϊρακινού

    Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Σοκάρουν οι διάλογοι από την επίθεση στον αστυνομικό

    Σοκ από τα ηχητικά ντοκουμέντα των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη – «Όλοι μαζί ρε, ορμάτε ρε – Ξεβρακώστε τον»



    ΣΧΟΛΙΑ