• Κοινωνία

    Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Απολογούνται σήμερα οι δύο ανήλικοι – Τι λέει η μητέρα

    • NewsRoom

    Στιγμιότυπο από τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του μετρό από αρνητές της μάσκας


    50 χτυπήματα δείχνει το επίμαχο βίντεο του ξυλοδαρμού του σταθμάρχη του Μετρό

    Ενώπιον του ανακριτή θα οδηγηθούν στις 10 το πρωί της Τρίτης τα δύο ανήλικα αδέλφια 17 και 15 ετών που έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας του Μετρό να ξυλοκοπούν με απίστευτη αγριότητα τον σταθμάρχη στον σταθμό της Ομόνοιας, επειδή τους έκανε παρατήρηση να φορέσουν μάσκα.

    Οι δύο ανήλικοι, μέσω των συνηγόρων τους, δήλωσαν ότι έχουν μετανιώσει για την πράξη τους και ζητούν συγγνώμη. Στην απολογία τους αναμένεται να επιμείνουν ότι προκλήθηκαν από τον σταθμάρχη και γι’ αυτό έχασαν τον έλεγχο των πράξεών τους.

    Σημειώνεται ότι οι δύο ανήλικοι είναι αντιμέτωποι με την κακουργηματική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, ενώ επιπλέον αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απείθειας, επειδή αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα.

    Στον ανακριτή αναμένεται να προσέλθει και ο ειδικός φρουρός, ο οποίος έχει αφεθεί ελεύθερος, καθώς κατηγορείται για πλημμεληματικού βαθμού αδικήματα και συγκεκριμένα για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη. Ο ειδικός φρουρός έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση. Σύμφωνα με το δικηγόρο του, αναμένεται να αρνηθεί και αυτός τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

    Υπενθυμίζεται ότι η αγριότητα της επίθεσης του ξυλοδαρμού του σταθμάρχη από τους δύο ανηλίκους έχει αποτυπωθεί σε βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του σταθμού. Η επίθεση έχει προκαλέσει σοκ, καθώς οι δύο νεαροί φαίνονται στα βίντεο να τον χτυπούν με κλωτσιές σε όλο του το σώμα, ακόμη και στο κεφάλι.

    Υπενθυμίζεται ότι το περαστικό του ξυλοδαρμού εκτυλίχθηκε την περασμένη Τετάρτη όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο σταθμάρχης έκανε παρατήρηση στους δύο ανήλικους, καθώς δεν φορούσαν μάσκες στο τρένο και ο ένας είχε τα πόδια του πάνω σε ένα κάθισμα.

    Μόλις ο σταθμάρχης κατέβηκε από τον σταθμό, τα δύο αδέρφια αποφάσισαν να τον ακολουθήσουν και, αφού ο ένας εκ των δύο του πέταξε ένα αναψυκτικό, ο δεύτερος του έριξε γροθιά με αποτέλεσμα να τον ρίξει στο έδαφος. Εκεί, με μανία, οι δύο ανήλικοι άρχισαν να τον κλωτσούν σε όλο του το σώμα, προκαλώντας του ακόμα και κάταγμα στο σαγόνι, αλλά και ένα μεγάλο σοκ, καθώς, όπως είπε, φοβήθηκε πως θα τον άφηναν με αναπηρία από τα χτυπήματά τους.

    Όπως κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, οι δύο δράστες έφεραν συνολικά 50 γροθιές και κλωτσιές στο σώμα του άτυχου άνδρα και στη συνέχεια συνέχισαν το δρομολόγιό τους σε άλλο συρμό προς το Μοναστηράκι. Εκεί επικοινώνησαν με συγγενικό τους πρόσωπο και είπαν τις πράξεις τους.

    Τι δήλωσε η μητέρα των δραστών

    Την ίδια στιγμή, η μητέρα των δύο παιδιών προσπάθησε με δηλώσεις της να υπερασπιστεί τα δύο αγόρια, λέγοντας πως ο σταθμάρχης ήταν αυτός που τα προκάλεσε. Μιλώντας στην κάμερα του Mega, η μητέρα των δραστών είπε πως πιστεύει όσα της είπαν τα παιδιά της και ότι θα πρέπει να «αναλογιστεί ο κύριος τι έκανε και να βγει να πει την αλήθεια».

    Ισχυρίστηκε πως τους έκανε bullying και ότι χειροδίκησε εναντίον τους, αναφέροντας πως «ήθελε να το παίξει τραμπούκος».

    «Θα φανώ δυνατή για τα παιδιά μου. Από την πρώτη στιγμή πίστεψα σε αυτά που μου είπαν. Ξέρω τι παιδιά έχω, γι’ αυτό παλεύω. Ας αναλογιστεί ο κύριος τι έκανε και ας βγει να πει την αλήθεια», είπε αρχικά.

    «Εγώ ζητάω σαν μάνα συγγνώμη για τα παιδιά μου, όμως τα παιδιά οδηγήθηκαν σε αυτή την αντίδραση από τον σταθμάρχη. Τα χτύπησε, τα απείλησε και τους έβρισε το σπίτι. Κορόιδευε τα παιδιά μου. Ήθελε να το παίξει τραμπούκος ο σταθμάρχης. Θα πουληθώ για τα παιδιά μου, αλλά θα βγει η αλήθεια. Κατέβηκαν στην Ομόνοια για να πάρουν άλλον συρμό. Ας αναλογιστεί τι έχει κάνει αυτός ο κύριος στην οικογένειά μου και το μέλλον των παιδιών μου. Έριξε μπουκέτο στον μεγάλο μου γιο. Τα παιδιά μου δεν αντέδρασαν και φτάσαμε σε αυτή την κατάληξη. Ξέρω τι παιδιά έχω. Αν είχα αλήτες, θα είχα πει “οκ” τέλος. Ξέρω ότι πουλάει όλο αυτό, αλλά είμαστε αξιοπρεπής οικογένεια», πρόσθεσε.

    Πώς εμπλέκεται ο ειδικός φρουρός στην υπόθεση 

    Την ίδια ώρα, αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι που επιβεβαιώνουν την εμπλοκή ενός ειδικού φρουρού στην υπόθεση του ξυλοδαρμού σταθμάρχη του μετρό. «Μην κάνουν το αστείο και κουνήσουν απ’ το σπίτι, αν δεν μιλήσεις με τον δικηγόρο. Ούτε, τι να σου πω, να πετάξουν τα σκουπίδια», είχε προειδοποιήσει ο 26χρονος ειδικός φρουρός τη μητέρα των δύο ανηλίκων που έστειλαν στο νοσοκομείο με γροθιές και κλωτσιές τον 52χρονο σταθμάρχη.

    Όπως αποκαλύφθηκε, ο ειδικός φρουρός έδινε συμβουλές στη μητέρα των δραστών, ενώ προχώρησε ακόμα και σε έλεγχο αριθμών κυκλοφορίας αυτοκινήτων, προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν παρακολουθεί την οικογένεια.

    Οι εν λόγω συνομιλίες καταγράφηκαν από τον κοριό της αστυνομίας, ενώ, για να μπορέσει να γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου, οι αρχές απέδωσαν την κατηγορία απόπειρας ανθρωποκτονίας στα δύο αδέλφια. Έτσι, άρχισαν να παρακολουθούν το τηλέφωνο της μητέρας τους, φτάνοντας στον αστυνομικό, ο οποίος στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, υποστήριξε ότι είναι γείτονας της οικογένειας, για να ρωτήσει για ποιον λόγο έχουν συλληφθεί τα ανήλικα.

    Ο 26χρονος φρουρός κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία, ενώ οι δύο ανήλικοι βαρύνονται με την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, καθώς και για απείθεια.

    Ένας ακόμη εμπλεκόμενος

    Σύμφωνα με το Open, πέραν του ειδικού φρουρού, ένα ακόμη πρόσωπο φέρεται να εμπλέκεται στη συγκάλυψη του ξυλοδαρμού. Το πρόσωπο αυτό φέρεται να έχει συνομιλία με την μητέρα τους και, αντί να την συμβουλεύσει να παραδοθούν και να ζητήσουν συγνώμη, τις είπε να μην κάνουν τίποτα μέχρι να τους ταυτοποιήσει η αστυνομία.

    «Έχουμε πολλά, ότι θα βάλουν τα πρόσωπά τους, μιλάμε και ακούμε για ανθρωποκτονίες και τέτοια», φέρεται να του είπε η μητέρα, με το φιλικό πρόσωπο να απαντά: «Σου είπα, θα ακούσεις πολλά, θα πουν πολλά για να φοβηθείτε. Αφού δεν έχουν έρθει, μπορεί να μην τους έχουν ταυτοποιήσει ακόμα. Άσ’ τους να λένε».

    Διαβάστε ακόμη:

    Πότε ανοίγει η αγορά και πότε αποσύρονται τα μέτρα

    Συνελήφθη πασίγνωστος Έλληνας παρουσιαστής στο Ελ. Βενιζέλος με €30.000 – Ερχόμενος από Ντουμπάι

    Survivor: Οι δύο νέες ομάδες, ο Ατζούν και ο πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση (video)

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ