• Κοινωνία

    Επίθεση σε ελεγκτές του ΕΦΚΑ: Τι απαντά ο επιχειρηματίας που κατηγορείται για το περιστατικό

    • NewsRoom

    Ο επιχειρηματίας από την Χαλκιδική που φέρεται να επιτέθηκε σε ελεγκτές του ΕΦΚΑ στην πρωινή εκπομπή του Ant1


    Ο ξυλοδαρμός ενός κλιμακίου του ΕΦΚΑ, αποτελούμενου από τρεις απεσταλμένους, από έναν επιχειρηματία, στην περιοχή της Χαλκιδικής έγινε γνωστός χθες.

    Το επεισόδιο διαδραματίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου, όταν οι ελεγκτές του ΕΦΚΑ εισέβαλαν στο μαγαζί του επιχειρηματία, θέλοντας να διενεργήσουν επιτόπιο έλεγχο, σχετικά με τη φορολογική ορθότητα της δραστηριότητας της επιχείρησης.

    Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι ελεγκτές, οι οποίοι κατήγγειλαν το περιστατικό στις αρχές, ο επιχειρηματίας αρνήθηκε να συνεργαστεί στη διαδικασία του αιφνιδιαστικού ελέγχου στην επιχείρησή του και κατόπιν έδρασε επιθετικά εναντίον τους, «χειροδικώντας και θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην καταγγελία των υπαλλήλων των Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων Ασφάλισης (ΚΕΠΑ), που συμμετείχαν στη διενέργεια του ελέγχου.

    Μετά από μήνυση που κατέθεσαν τα μέλη του κλιμακίου για την φερόμενη επίθεση εναντίον τους, ο επιχειρηματίας αναζητήθηκε, προκειμένου να συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό, ενώ στη συνέχεια σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του.

    Σήμερα, ο ιδιοκτήτης του επιχείρησης πλυντηρίου επαγγελματικού εξοπλισμού μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Ant1, με τίτλο «Καλοκαίρι Μαζί», παραθέτοντας τη δική του πλευρά των γεγονότων.

    Ο επιχειρηματίας παραδέχθηκε ότι κινήθηκε επιθετικά εναντίον των μελών του ελεγκτικού κλιμακίου και εξήγησε ότι εκείνο που τον ενόχλησε ήταν ο τρόπος που οι ελεγκτές εισέβαλαν στην επιχείρησή του. Ταυτόχρονα, ζήτησε δημόσια συγνώμη από τους ελεγκτές του ΕΦΚΑ για την επιθετική του συμπεριφορά, ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

    «Έχω 17 χρόνια αυτήν την επιχείρηση και την έχω φτιάξει με αίμα. Δουλεύω από 24 χρονών, μέρα νύχτα, δεν έχω πάει πουθενά όλα αυτά τα χρόνια. Μπήκαν στην επιχείρησή μου, σαν να έκρυβα χασίς» είπε ο επιχειρηματίας, μεταξύ άλλων.



    ΣΧΟΛΙΑ