• Κοινωνία

    Νέα επίθεση δέχθηκαν ελεγκτές του ΕΦΚΑ από επιχειρηματία

    ελας


    Ακόμη ένα επεισόδιο επίθεσης κατά ελεγκτών του ΕΦΚΑ εκτυλίχθηκε στην περιοχή Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

    Το περιστατικό έλαβε χώρα το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, όταν ένα κλιμάκιο, αποτελούμενο από τρεις υπαλλήλους των Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων Ασφάλισης (ΚΕΠΑ) πραγματοποίησε αιφνιδιαστικό, επιτόπιο έλεγχο σε πλυντήριο επαγγελματικού εξοπλισμού.

    Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ο επιχειρηματίας ξέσπασε, κινούμενος επιθετικά εναντίον των ελεγκτών. Ο 49χρονος επιχειρηματίας φαίνεται πως ήθελε να αποτρέψει τον έλεγχο, «απωθώντας και χειροδικώντας τους» και «θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κλιμακίου των ελεγκτών, που στη συνέχεια κατήγγειλε την επίθεση εναντίον τους.

    Η παραπάνω καταγγελία επιβεβαιώνεται από την Αστυνομία, όπου προσέφυγαν οι ελεγκτές, καταθέτοντας μήνυση εναντίον του 49χρονου, αφού προηγουμένως πήγαν στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας για να υποβληθούν σε εξέταση.

    Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο επιχειρηματίας αναζητήθηκε, προκειμένου να συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία, αλλά δεν κατέστη εφικτός ο εντοπισμός του στα όρια του αυτοφώρου. Κατά συνέπεια, σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του, η οποία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

    Μέσω της ίδιας ανακοίνωσης, στην οποία καταγγέλλουν το συμβάν, οι εργαζόμενοι ζητούν, παράλληλα, από τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ «να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για την ασφαλή και απρόσκοπτη εργασία των συναδέλφων, αλλά και την παραδειγματική τιμωρία του εν λόγω δράστη. Οι ελεγκτές του ΕΦΚΑ θα συνεχίσουν με ζήλο και αυταπάρνηση να ασκούν τα καθήκοντά τους, για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής και τη διασφάλιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων», καταλήγει η ανακοίνωση.



    ΣΧΟΛΙΑ