• Κοινωνία

    Επίθεση με βιτριόλι: Συγκλονίζει η κατάθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου – Ξέσπασμα των συγγενών της στο δικαστήριο


    Ξεκίνησε σήμερα το πρωί να καταθέτει η Ιωάννα Παλιοσπύρου για την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι τον Μάιο του 2020.

    Για πρώτη φορά μετά την επίθεση, η Ιωάννα ήρθε αντιμέτωπη με την κατηγορούμενη, Έφη Κακαράντζουλα, η οποία εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Δρακόντεια είναι τα μέτρα στην αίθουσα, ενώ η Ιωάννα ξεκίνησε την κατάθεση.

    Συγκεκριμένα, η Ιωάννα κατέθεσε:

    «Σηκώθηκα για να πάω στη δουλειά μου και ήμουν στην είσοδο της πολυκατοικίας των γραφείων. Πάτησα το κουμπί του ασανσέρ και περίμενα να κατέβει. Κοιτούσα προς τα κάτω περιμένοντας. Άκουσα κάποιους θορύβους. Δεν έδωσα σημασία. Σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι η καθαρίστρια ή κάποιος άστεγος.

    Καθώς περίμενα το ασανσέρ, εμφανίστηκε μπροστά μου μια γυναίκα, σήκωσα το βλέμμα και με κοίταξε στα μάτια. Μου έριξε το βιτριόλι που εκείνη τη στιγμη δεν κατάλαβα τι ήταν και έφυγε τρέχοντας. Θέλω να σας πω ότι λούστηκα με αυτό το υγρό, το ένιωσα παντού πάνω μου.

    Ήμουν παντού στο σώμα μου λουσμένη και κατευθείαν μου ήρθε η μυρωδιά. Το πρωτό πράγμα ήταν να τρέξω για κάποια βοήθεια. Θυμήθηκα ότι είχε φαρμακείο δίπλα και έτρεξα προς το φαρμακείο. Οι πόνοι ήταν φρικτοί, δεν έβλεπα καθόλου από το ένα μάτι. Μπήκα μέσα στο φαρμακείο ουρλιάζοντας. Οι άνθρωποι δεν καταλάβαιναν τι έλεγα, πανικοβλήθηκαν. Τους έλεγα ‘δώστε μου λίγο νερό, πεθαίνω, βοήθεια’, φώναζα. Πήγα στο νιπτήρα, έριχναν νερό. Τα μαλλιά μου πέφτανε μέσα στο νιπτήρα.

    Έπιαναν το πρόσωπό μου και καταλάβαιναν ότι καιγόμουν, λιώνω. Φώναζα για βοήθεια, οι άνθρωποι τρόμαζαν. Καταλάβαινα ότι εκείνη τη στιγμή κάτι χάνω. …Κάλεσαν σε βοήθεια το 166. Μου είπανε να βγάλω τα ρούχα μου γιατί λιώνανε πάνω μου. Εγώ το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να μη χάσω τις αισθήσεις μου. Γιατί καταλάβαινα ότι μόνο εγώ μπορούσα να σώσω τον εαυτό μου. Φώναζα ‘Θέε μου, βοήθησέ με γιατί μόνο εσύ μπορείς’».

    Ένταση με τους συγγενείς της Ιωάννας

    Στην συνέχεια υπήρξε η εξής σκηνή:

    Λύτρας: Σήμερα σας είπε κάτι; Σας ζήτησε συγγνώμη;

    Ιωάννα: Δεν έχει πει τίποτα. Μόνο με κοίταξε στα μάτια, όπως εκείνη την ημέρα. Ψυχρή και απαθής.

    (Έχει γυρίσει προς την κατηγορούμενη και την κοιτάει)

    Κύριε πρόεδρε, ακούστηκε να λέει η κατηγορούμενη στο σημείο αυτό, προκαλώντας την οργή της οικογένειας της Ιωάννας με τον αδερφό και την μητέρα της Ιωάννας να επιτίθενται φραστικά στην κατηγορούμενη.

    Αδελφός Ιωάννας: Τολμάς να μιλάς! Φίδι, σκάσε!

    Μητέρα Ιωάννας: Σκύλα! Απόβρασμα της κοινωνίας! Μας διέλυσες!

    Στο σημείο αυτό ο αδερφός και η μητέρα της Ιωάννας έκαναν κίνηση να πλησιάσουν την κατηγορούμενη.

    Παρενέβησαν αστυνομικοί και έβγαλαν έξω τον αδελφό της.

    Τελειωνοντας την κατάθεσή της η Ιωάννα είπε:

    «Θέλω να πω ότι από εκείνη την ημέρα το μεγαλύτερο συναίσθημα που νιώθω είναι φόβος. Φόβος γιατί δεν γνωρίζω το λόγο της επίθεσης, αλλά και γιατί δε γνωρίζω ποιοι άλλοι είχαν συμμετάσχει σε αυτή τη επίθεση εναντίον μου. Είμαι βέβαιη ότι αν είχε καταφέρει να μου επιτεθεί στο σπίτι μου, όπως αρχικά σχεδίαζε, αν είχε γίνει η επίθεση εκεί που είμαι μόνη μου και βράδυ που συνήθως γυρίζω στο σπίτι, εγώ σήμερα δε θα ήμουν εδώ. Θα επιτύχει το σκοπό της».

    Αμέσως μετά, ζήτησε τον λόγο η κατηγορουμένη.

    Κατηγορούμενη: Θα ήθελα να απευθυνθώ προς το Θύμα…

    Αδελφός θυματος: Μην ξανάκοιτάξεις από εδώ!

    Κατηγορούμενη: Ξερω ότι αυτό που έχει γίνει δεν είναι αποδεκτό, αλλά εσύ, Ιωάννα γνωρίζεις γιατί έχει γίνει όλο αυτό. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να της αφαιρέσω τη ζωή.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Ιωάννα Παλιοσπύρου στην πρώτη τηλεοπτική της συνέντευξη – Σοκαριστικό πως θα πονάω κι εκείνη θα είναι ελεύθερη (video)



    ΣΧΟΛΙΑ