• Κοινωνία

    Συγκλονίζει η Ιωάννα Παλιοσπύρου: Έβγαλε τη μάσκα και επέστρεψε στο «σημείο μηδέν»

    • NewsRoom
    Η Ιωάννα Παλιοσπύρου στους «Πρωταγωνιστές»

    Η Ιωάννα Παλιοσπύρου στους «Πρωταγωνιστές»


    Για πρώτη φορά η Ιωάννα Παλιοσπύρου αποκάλυψε το πρόσωπό της, μετά από την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε τον Μάιο του 2020.

    Η Ιωάννα εμφανίστηκε χωρίς τη μάσκα της στην εκπομπή Πρωταγωνιστές και μίλησε στον Σταύρο Θεοδωράκη για τη ζωή της πριν και μετά την επίθεση.

    Αναφέρθηκε στις πρώτες μέρες που νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο και εξήγησε γιατί για πολύ καιρό αρνούνταν να δει το πρόσωπό της στον καθρέφτη.

    Σημειώνεται ότι τα πλάνα με την Ιωάννα χωρίς τη μάσκα της προβλήθηκαν πριν ξεκινήσει η συνέντευξη.

    Η στιγμή που δέχτηκε επίθεση

    Η Ιωάννα «ταξίδεψε» πίσω στον χρόνο, εκεί που ξεκίνησαν όλα, έξω από το ασανσέρ, όπου δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

    Μάλιστα, για χάρη της συνέντευξης βρέθηκε ακριβώς στο σημείο όπου περίμενε το ασανσέρ για να ανέβει στο γραφείο της, δείχνοντας πώς ακριβώς κρατούσε την πόρτα του.

    Η ίδια εξηγεί: «Περίμενα στο ασανσέρ για να ανέβω στο γραφείο. Εκείνη είχε κρυφτεί στο υπόγειο. Όλο αυτό έγινε μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου.

    Το πρώτο πράγμα που λειτούργησε ήταν η όσφρηση μου. Κατάλαβα αμέσως τι έγινε από την απαίσια μυρωδιά. Κάψιμο. Πόνοι. Εκείνη έφυγε τρέχοντας. Δεν την είδα εγώ. Είχε πέσει το υγρό στο μάτι μου και όλα ήταν θολά.

    Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν το φαρμακείο που υπάρχει απέναντι. Σκέφτηκα ότι θέλω βοήθεια και θυμήθηκα αυτό. Δεν κοίταξα καθόλου όταν πέρασαν το δρόμο. Δεν έβλεπα. Θα μπορούσε να με είχε χτυπήσει αυτοκίνητο.

    Μπήκα μέσα στο φαρμακείο και φώναζα πως πονάω, πως θέλω βοήθεια. Τους κινητοποίησαν οι φωνές μου. Ένιωθα να καίγομαι. Έβλεπα στο νιπτήρα να πέφτουν τα μαλλιά μου.

    Ο λόγος που σώθηκε το μάτι μου ήταν που έριξα αμέσως νερό. Οι γιατροί μου είπαν πως αυτό με έσωσε. Βοήθησε πολύ το ότι με πήγαν γρήγορα στα νοσοκομείο. Ήξερα πως ήταν καυστικό υγρό. Δεν ήξερα πως ήταν βιτριόλι. Ένιωσα ασφάλεια δίπλα στους γιατρούς και κατέρρευσα».

    Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Θα μπορούσε να με είχε σκοτώσει»

    Στη συνέχεια ο Σταύρος Θεοδωράκης τη ρώτησε για το πώς νιώθει που βρίσκεται στο σημείο της επίθεσης, αλλά και για το αν έχει καταλάβει γιατί δέχθηκε αυτή την επίθεση.

    «Δεν ήταν εύκολο για εμένα να έρθω ξανά σε αυτό το σημείο. Πέρασα από τον κεντρικό δρόμο μια φορά και με έπιασε ταχυπαλμία.

    Θα μπορούσε να με είχε σκοτώσει. Αν την ώρα της επίθεσης άνοιγα το στόμα μου θα μπορούσα να το έχω καταπιεί και θα είχε καεί ο οισοφάγος μου. Δεν νομίζω πως θα άλλαζε κάτι μια συγγνώμη. Θα ήθελα να νιώσω πως έχει καταλάβει το κακό που έχει προκαλέσει. Με τη στάση της δεν έδειξε κάτι τέτοιο».

    Σκέψεις αυτοκτονίας

    Μιλώντας για τα πρώτα βράδια μετά την επίθεση που δέχθηκε στην περιοχή της Καλλιθέας, η Ιωάννα προχώρησε σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση, αποκαλύπτοντας ότι έφτασε να κάνει σκέψεις αυτοκτονίας.

    «Με πολύ πόνο, απελπισία, προσπαθούσα να κρατηθώ στη ζωή. Ενώ είμαι μεγάλος λάτρης της ζωής και όποτε άκουγα ότι κάποιος έδωσε τέλος στη ζωή του αυτό με θύμωνε. Μέσα στο νοσοκομείο έκανα τη σκέψη, ότι τώρα καταλαβαίνω πως κάποιοι φτάνουν στο σημείο να κάνουν κακό στον εαυτό τους και να δώσουν τέλος στη ζωή τους. Για κάποια δευτερόλεπτα βρέθηκα και εγώ σε αυτό το σημείο. Σκέφτηκα ότι σου φαίνεται λυτρωτικό».

    «Όχι πάλι αυτός ο εφιάλτης»

    Περιγράφοντας τη στιγμή που έβγαλε τις γάζες και είδε για πρώτη φορά το πρόσωπό της σε καθρέφτη μέσα στο νοσοκομείο δήλωσε: «Δεν ήθελα να δω το πρόσωπό μου. Απέφευγα να δω και τα χέρια μου. Στην τουαλέτα του νοσοκομείου είχα καθρέφτη και ήταν καλυμμένος για να μην δω τον εαυτό μου. Είχα την επιλογή, αλλά δεν τολμούσα.

    Ήρθε η ώρα που ήρθε ο γιατρός και μου έβαλε μέικ-απ και μου έδωσε ένα μικρό καθρέφτη. Κοιτάζω τον εαυτό μου για 3 δευτερόλεπτα, κρατάω την αναπνοή μου και λέω ΟΚ. Είδα τα μάτια μου, το ένα ήταν πολύ άσχημα, τα χείλη μου τραβηγμένα, δεν πίεσα τον εαυτό που πάρα πολύ».

    «Έβλεπα στον ύπνο μου όνειρα για αυτά που ήθελα να ζήσω. Ξυπνούσα και έβλεπα το πρόσωπό μου και έλεγα όχι πάλι αυτός ο εφιάλτης. Είχαν πείσει τον εαυτό μου, πως αυτά που έβλεπα στον ύπνο μου ήταν η πραγματικότητα και αυτό που έβλεπα στον ξύπνιο μου ήταν ένας εφιάλτης», είπε στη συνέχεια της εκπομπής.

    Οι ειδικές θεραπείες:

    Η Ιωάννα αφήνει πίσω το παρελθόν της:

    «Πλέον μπορώ να ξεκλέβω χρόνο χωρίς τη μάσκα μου»:

    Διαβάστε επίσης:

    Ιωάννα Παλιοσπύρου: Δείχνει το πρόσωπό της για πρώτη φορά μετά την επίθεση με βιτριόλι

    Για πρώτη φορά χωρίς μάσκα

    «Η ζωή είναι απρόβλεπτη» – Η φωτογραφία μετά το νέο χειρουργείο



    ΣΧΟΛΙΑ