• Κοινωνία

    Επίθεση με βιτριόλι: Οι ασύλληπτες απαντήσεις της 35χρονης στον εισαγγελέα για τα ευρήματα που την «καίνε»

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    H κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα


    Προκαλούν την κοινή λογική όσα ισχυρίστηκε χθες ενώπιον του εισαγγελέα η 35χρονη, για να αντικρούσει τα ευρήματα που την έφεραν σε θέση κατηγορουμένης για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα.

    Η νεαρή γυναίκα εμφανίστηκε στο εισαγγελικό γραφείο ψύχραιμη και ατάραχη και οι απαντήσεις που έδωσε στις επίμονες ερωτήσεις για τα ευρήματα που την «καίνε», ήταν προκλητικές.

    Εισαγγελέας: Γιατί αγοράσατε την περούκα;

    35χρονη: Δεν είχε πετύχει η βαφή στο μαλλί μου. Δεν μου άρεσε το χρώμα, γι’ αυτό αγόρασα την περούκα.

    -Για ποιο λόγο απουσιάζατε από τη δουλειά σας το πρωινό που δέχτηκε την επίθεση η 34χρονη στην Καλλιθέα;

    – Είχα πάει να φτιάξω τα νύχια μου.

    -Τι έχετε να πείτε για την μπεζ καπαρντίνα που βρέθηκε στο σπίτι σας και, σύμφωνα με την αστυνομία, ταυτοποιήθηκε ότι είναι η ίδια που φορούσε η δράστης της επίθεσης;

    -Τέτοιες ίδιες καπαρντίνες υπάρχουν δεκάδες.

    -Για το μαύρο παντελόνι που βρέθηκε στο σπίτι σας και επίσης φέρεται να φορούσε η δράστης;

    -Είναι ένα παντελόνι που έχω χρόνια να φορέσω.

    -Για το μαύρο σακίδιο;

    -Είναι ένα συνηθισμένο σακίδιο.

    4,5 ευρώ κόστισε το βιτριόλι

    Με 4,5 ευρώ η 35χρονη φέρεται να αγόρασε το βιτριόλι μέσω διαδικτύου. Τόσο κόστισε, μόλις 4,5 ευρώ, η καταστροφή της ζωής της Ιωάννας.

    Η υπεροψία της ωστόσο και η βεβαιότητα της ότι είχε σχεδιάσει το τέλειο έγκλημα την έκαναν να διαπράξει παιδαριώδη λάθη, που αποδείχθηκαν και μοιραία για εκείνη.

    Όχι μόνο δεν «ξεφορτώθηκε», αλλά συνέχισε να χρησιμοποιεί τα πειστήρια του εγκλήματος.

    Είναι ενδεικτικό ότι, όταν συνελήφθη η 35χρονη, φέρεται να είχε πάνω της, τόσο την περούκα, όσο και την τηλεκάρτα που είχε χρησιμοποιήσει για να καλέσει ραδιοταξί αμέσως μετά την επίθεση στην Καλλιθέα.

    Στο σπίτι της, οι αστυνομικοί λένε ότι εντόπισαν τα ρούχα που φορούσε την ημέρα της επίθεσης. Από τα βίντεο των καμερών ασφαλείας φέρεται να έχει γίνει και η ταυτοποίηση των ρούχων.

    Το πιο τραγικό της λάθος φαίνεται, όμως, πως ήταν ότι συνέχισε να χρησιμοποιεί την τηλεκάρτα και μετά την επίθεση.

    Με την τηλεκάρτα καλούσε αριθμούς που στη συνέχεια καλούσε και από το δικό της κινητό τηλέφωνο.

    Οι πληροφορίες λένε πως στη δικογραφία υπάρχει και βίντεο από κατάστημα, που τραβήχτηκε μέρες μετά την επίθεση και στο οποίο η 35χρονη, χωρίς μεταμφίεση πλέον, φαίνεται να τηλεφωνεί από καρτοτηλέφωνο, χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη τηλεκάρτα.

    «Ξέρω τι έπαθε η Ιωάννα»

    «Ναι ξέρω τι έχει πάθει η 34χρονη», ήταν η λακωνική απάντησή της στην ερώτηση του εισαγγελέα αν γνωρίζει για την επίθεση στην άτυχη γυναίκα.

    Για το θύμα, η κατηγορούμενη φέρεται να παραδέχθηκε ότι το γνώριζε μέσω μιας ξαδέρφης της. Αρνήθηκε, ωστόσο, ότι τη ζήλευε για κάποιον άνδρα. Ερωτηθείσα για τον επιχειρηματία που, κατά την αστυνομία, έγινε η αιτία για τις εμμονές της 35χρονης, η κατηγορούμενη φέρεται να απάντησε ότι η ίδια είχε ερωτική σχέση μαζί του, χωρίς ωστόσο να ισχυριστεί ότι φοβόταν ότι η άλλη γυναίκα είχε μπει ανάμεσά τους.



    ΣΧΟΛΙΑ