• Κοινωνία

    Επίθεση με βιτριόλι: Για τις 30 Σεπτεμβρίου διέκοψε το Δικαστήριο

    βιτριόλι


    Η Ιωάννα βρήκε τη δύναμη και εμφανίστηκε στο δικαστήριο όπου δικάζεται από σήμερα η 37χρονη, που της έριξε καυστικό υγρό στο πρόσωπο, τον Μάιο του 2020.

    Η νεαρή γυναίκα, φορώντας την απαραίτητη full face μάσκα, καπέλο και γάντι στο αριστερό της χέρι, έφτασε λίγο πριν από τις 9 το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Συνοδευόταν από τη μητέρα, συγγενικά της πρόσωπα και τους δύο δικηγόρους της.

    Δεκάδες δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ και εικονολήπτες «έπεσαν» πάνω στην εμβρόντητη κοπέλα, για μία δήλωση και μία εικόνα της. Οι δικηγόροι της έκαναν κλοιό γύρω της για να την προστατεύσουν.

    Η δίκη άρχισε περίπου 15 λεπτά μετά τις 10 το πρωί. Η 37χρονη κατηγορούμενη επέλεξε να μην εμφανιστεί στο δικαστήριο. Θα την εκπροσωπήσει ο δικηγόρος της.

    Πριν ανέβουν οι δικαστές στην έδρα, ο δικηγόρος της κατηγορούμενης προσέγγισε την Ιωάννα για να της εκφράσει τη λύπη του, ζητώντας από το θύμα να μην τον παρεξηγήσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αφού θα κάνει απλώς τη δουλειά του.

    Αρνείται την απόπειρα ανθρωποκτονίας η 37χρονη

    Η κατηγορούμενη δήλωσε στο δικαστήριο από τις φυλακές Κορυδαλλού: «Επιθυμώ να εκπροσωπηθώ από τους δικηγόρους μου. Σας δηλώνω ότι θα παρευρεθώ στη συνεχεία της διαδικασίας».

    Ο συνήγορός της ζήτησε από το δικαστήριο τη μετατροπή της κατηγορίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

    «Ήθελε να την τραυματίσει όχι να την σκοτώσει. Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο. Ως προς τα πραγματικά περαστικά έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία στο νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις. Η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης», ανέφερε ο συνήγορος της.

    Διεκόπη η δίκη

    Για τις 30 Σεπτεμβρίου διέκοψε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, προκειμένου απρόσκοπτα να ξεκινήσει η διαδικασία.

    Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η Ιωάννα, θύμα της σφοδρής επίθεσης, η οποία δήλωσε τα στοιχεία της και αμέσως μετά η διαδικασία διεκόπη.

    Το αίτημα είχε υποβάλει ο εισαγγελέας της έδρας, Χαρ. Μαστραντωνάκης, ο οποίος ζήτησε να διακοπεί η διαδικασία για αναδιάταξη της σειράς των μαρτύρων, δεδομένου ότι πριν απ’ όλους θα πρέπει να εξεταστεί το θύμα που στον κατάλογο ήταν πέμπτο στη σειρά. «Η υπόθεση αυτή λογικά θα διαρκέσει για αν αποδειχθεί η αληθεια και αυτή μόνο πρεπει να λάμψει. Να προτάξουμε σήμερα τις υπόλοιπες υποθέσεις ώστε το επόμενο διάστημα να μην έχουμε κάτι να μας εμποδίζει και να ασχοληθούμε με αυτή την υπόθεση», ανέφερε μεταξύ άλλων.

    Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και μετά την παρουσία του θύματος, διέκοψε. Έτσι, η κατάθεση της Ιωάννας θα ξεκινήσει απρόσκοπτα κατά την επόμενη συνεδρίαση.

    Κατά τη διαδικασία, αναγνώστηκαν τα ονόματα και των 34 μαρτύρων κατηγορίας, ενώ η πολιτική αγωγή πρότεινε ακόμη πέντε μάρτυρες, κυρίως επιστήμονες. Τέλος, η υπεράσπιση ανέφερε ότι σκοπεύει σε μεταγενέστερο στάδιο να προσκομίσει και αυτή τον κατάλογο των μαρτύρων υπεράσπισης.

    Τι δήλωσε η Ιωάννα

    Βγαίνοντας από το δικαστήριο, η Ιωάννα Παλιοσπύρου δήλωσε ότι: «Η κατηγορούμενη προσπάθησε να με σκοτώσει. Για μια ακόμη φορα απέδειξε πόσο ψυχρή και δειλή είναι».

    Διαβάστε επίσης:

    Επίθεση με βιτριόλι: Ξεκινά σήμερα η πολύκροτη δική παρουσία της Ιωάννας



    ΣΧΟΛΙΑ