Κοινωνία

Επιτέλους: Ξεκίνησε, ένα χρόνο μετά, η απομάκρυνση των καμμένων από το Μάτι (εικόνες)

  • NewsRoom


Την εμφάνισή τους έκαναν σήμερα, ένα χρόνο μετά την καταστροφή πυρκαγιά στο Μάτι, μπουλντόζες και φορτηγά, για να καθαρίσουν το οικόπεδο με τους 20.000 τόνους καμμένης ξυλείας και άλλων υλικών.

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στο Facebook ο υφυπουργός Συντονισμού του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, η επιχείρηση καθαρισμού ξεκίνησε σήμερα με την συμμετοχή ιδιωτών στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Έγραψε ο υφυπουργός:

«Συμβαίνει τώρα στο Μάτι. Το οικόπεδο όπου είχαν συσσωρευτεί τον τελευταίο χρόνο περίπου 20.000 τόνοι καμμένης ξυλείας και σύμμεικτων υλικών, μια επικίνδυνη εστία για νέες πυρκαγιές αλλά και ενα σημείο ζοφερής μνήμης για τους κατοίκους της περιοχής, καθαρίζεται άμεσα χάρη στην κινητοποίηση του κράτους και του ιδιωτικού τομέα. Δωρεάν παροχή στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των εταιριών ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ, Μετκα, Avax.

Η ελληνική τσιμεντοβιομηχανία (Lafarge, Titan) συμμετέχει στην προσπάθεια. Θα παραλάβει και θα επεξεργαστεί κατάλληλα, με δικό της κόστος, τα υλικά αυτά, έτσι ώστε να απορροφηθούν ασφαλώς στην παραγωγική της διαδικασία».


ΣΧΟΛΙΑ